Galatasaray'da Okan Buruk'dan Kasımpaşa Maçı Sonrası Şampiyonluk Açıklaması

11.03.2023 - 21:54 | Son Güncellenme: 11.03.2023 - 22:02

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-0 kazandıkları Kasımpaşa maçının ardından kazanma rekoru ve şampiyonluk durumlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Galatasaray'da Okan Buruk'dan Kasımpaşa Maçı Sonrası Şampiyonluk Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, Süper Lig'in 25. haftasında sahasında ağırladığı Kasımpaşa'yı yeni transferi Nicolo Zaniolo'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek ligde 14 maç üst üste kazanmayı başardı ve Süper Lig tarihinin en uzun galibiyet serisi rekorunun sahibi oldu.

Karşılaşma sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

"Daha farklı kazanabilirdik"

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, rakibe hiç pozisyon vermediklerini vurguladı, Buruk, "Kasımpaşa 10 kişi ile bekledi, hızlı hücumu denedi. Ancak buna izin vermedik. Ofansta daha iyi olsak, daha farklı kazanabilirdik." dedi.

"Ana hedefimiz rekorları kırmak değil"

Galatasaray'ın her zaman hedefleri olduğunu ifade eden Buruk, "Oyuna giren oyuncularımız destek verdi. Seyircilerimizi çok özlemiştik. Onlarla birlikte bir rekora imza attık. Herkesin bir payı olduğunu düşünüyorum. Teknik ekip ve futbolcular değil her bireyin emeği vardı. Bu galibiyette taraftarın da payı var. Ana hedefimiz rekorları kırmak değil. Galatasaray'ın hedefi her zaman rekorlar kırmak ve kupalar kazanmaktır. " dedi.

"Önemli olan burada şampiyonluğa ulaşmaktır"

Sarı kırmızılı camianın tamamen kenetlendiğini ifade eden Buruk, "Bütün maçlarımızı kazanmak için her şeyi yapacağız. Önemli olan burada şampiyonluğa ulaşmaktır. Rekoru kırdık gerisi önemli değil diyemeyiz. Bugün oynadığımız performansın da üstüne çıkmamız gerekiyor. Bu Galatasaray'ın kırdığı rekordur. Benim dönemimde olduğu için bana nasip oldu. Oyuncularımız sahadaki en büyük unsurdur. Taraftarımız, yönetimimiz, başkanımız, camiamız... Bu sene kenetlenme var. Bu kenetlenme dışarıya da yansıyor." dedi.

"Fenerbahçe bu işin içinde"

Şampiyonluk değerlendirmesinde de bulunan Buruk, "Bugün Fenerbahçe'nin 1 maç eksiği var ve 9 puan önündeyiz. Rakibimizin de iyi kadrosu var. Avrupa maçında özellikle ilk yarıda iyi oynadığını gördük. Fenerbahçe bu işin içinde. Şimdi gözüken 2 takım arasında yarışın olacağı. Diğer takımlar biraz geride kaldı. Ligimizde iyi takımlar var. Her maç zor oluyor, biz kendi oyunumuzu daha net sahaya koyarsak daha çok rekorlar kırarız. " dedi.

Galatasaray'ı galibiyete taşıyan gol, 57. dakikada yeni transfer Nicolo Zaniolo'dan geldi. İtalyan yıldız, maçın ikinci yarısı başlarken oyuna dahil olmuştu.

Zaniolo'nun performansını da değerlendiren Buruk, şu ifadeleri kullandı:

"Zaniolo için ayrıca mutluyum"

"Zaniolo'nun fiziksel olarak eksiklikleri ortaya çıktı. Çok uzun süre sonra maça çıktı. Biraz daha süreye ihtiyacı var. Milli takım arası geliyor. Onun için iyi bir zaman olacak. Milli takıma çağrılacak mı bilmiyorum. Hazırlık maçında iki gol attı bugün de bir gol attı. Bu onun için iyi moral olacak. Buna ihtiyacı var. Oynamak, kazanmak isityor. Genç oyuncu ve tekrardan milli takıma çağrılmak istiyor. Galatasaray taraftarı ile bütünleşmesi de güzeldi. Zaniolo için ayrıca mutluyum."

Senin için hazırladığımız haberler