Galatasaray'da Okan Buruk, Fenerbahçe Derbisi Sonrası Şampiyonluk Sözleri

08.01.2023 - 21:50 | Son Güncellenme: 08.01.2023 - 22:00

Süper Lig 'in 18. haftasındaki dev derbide deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup eden Galatasaray'da Okan Buruk, maç sonu şampiyonluk açıklamasında bulundu.

Galatasaray'da Okan Buruk, Fenerbahçe Derbisi Sonrası Şampiyonluk Sözleri

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 18. haftasında dev derbi heyecanı yaşanırken Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti ve üst üste 7. galibiyetini aldı. Karşılaşma sonrası. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

"Rakibimizin uzun toplarına iyi cevap verdik"

Karşılaşmada üstün taraf kendilerinin olduğunu ifade eden Buruk, "En başa oyuncuları koymalıyız. Bu maça çok iyi hazırlandılar. Bugün kulübeden gelen oyuncular da iyi oynadı. Oyun olarak doğru bir oyun tutturduk. Rakibimizin uzun toplarına iyi cevap verdik. Hücum geçişlerinden daha net pozisyonlar yakalayabilirdik. Üstün olan taraftık. Kazandığımız için mutluyuz. " dedi.

"Aynı ciddiyetle çalışmaya devam edeceğiz"

Galibiyetle rehavete kapılmayacaklarını dile getiren Buruk, "Bizi bu maça unsurlardan birisi taraftarımızdı. Tesisimizin önü fulldü. Onların enerjisini görmek çok önemliydi. En mutlu olduğu günlerden birisi. 4 gün sonra maçımız var. Bunun havasından çıkmalıyız. Hiçbir maçında telafisi yok. 7 maç üst üste kazandık. 4 puan farkla öndeyiz. Aynı ciddiyetle çalışmaya devam edeceğiz. " dedi.

İlgini Çekebilir
100. yılın ilk derbisinde zafer Cimbom'un
Habere Git

"Bu bizi inşallah şampiyonluğa götürecek"

Takım olma yolunda ilerlediklerini ifade eden Buruk, "Çok fazla yeni oyuncumuz var. Çok iyi bir performans verdik. Çok önemli oyuncular kulübedeydi. Biz bu süreyi geçerken kazanarak geçtik. Yolumuza devam ediyoruz. Galatasaray'ı seviyoruz. Takım olma yolunda ilerliyoruz. Bu bizi inşallah şampiyonluğa götürecek. " dedi.

Buruk'tan Icardi açıklaması

Karşılaşmada bir gol ve bir asistle yıldızlaşan Icardi'ye de değinen Buruk, "Icardi bizim için çok önemli. Dünya Kupası öncesi çok iyi tat bıraktı. Sakatlandı. Bu maçı hedef seçmiştik. Baştan başlamak istiyordu ama 90 dakika görebilecek şekilde değildi. Dakika doğru oldu. Oyunun hikayesi ona uydu. 1 gol ve 1 asist yaptı. Sevindirici bir sonuç oldu. Onun bu oyunu bizi mutlu ediyor. Bu kadar kaliteli oyuncuların burada olması Türk futbolu için de önemli." dedi.

Icardi, 22 dakikada yıldızlaştı

Sakatlıktan dönmesine karşın ilk 11'de başlamayan Icardi, 76. dakikada oyuna dahil oldu. Arjantinli yıldız, 2 dakikada sonra Kerem Aktürkoğlu'na gol pası vererken 90+10. dakikada skoru belirleyen golü kaydetti.

İlgini Çekebilir
Derbilerin golcüsü Icardi
Habere Git

Icardi, Beşiktaş'a da gol atmıştı

Tecrübeli golcü, Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği maçta da takımının 2 golünü de atarak yıldızlaşmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler