Okan Buruk ve Icardi'den tarihi performanslar

03.09.2023 - 00:07 | Son Güncellenme: 03.09.2023 - 00:12

Galatasaray'la geçen sezon bir çok ilki yaşayan teknik direktör Okan Buruk, Gaziantep FK maçında da yeni bir ilki yaşadı.

Okan Buruk ve Icardi'den tarihi performanslar

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, Süper Lig'in üçüncü haftasında Gaziantep FK'yı deplasmanda 3-0 mağlup etti. Son Süper Lig şampiyonuna üç puanı getiren goller Kerem Aktürkoğlu ve biri penaltıdan olmak üzere Mauro Icardi'den (2) geldi. 

Sezona Kayserispor beraberliğiyle başlayan, 2. hafta Trabzonspor'u 2-0 mağlup eden ve İstanbulspor karşılaşması Avrupa kupası maçı için ertelenen Cim Bom, Gaziantep FK'yı zorlanmadan yenerken; ligde de vites yükseltti. 

Okan Buruk, Gündüz Kılıç ve Mustafa Denizli'yi geçti

Galatasaray ile geçen sezon bir çok rekor kıran teknik direktör Okan Buruk da, Opta verilerine göre Galatasaray'ın başında çıktığı 39 Süper Lig maçının 30'unu kazanarak (5B 4M), Gündüz Kılıç ve Mustafa Denizli'yi (41) geride bıraktı ve sarı-kırmızılı kulübün tarihinde 30 galibiyete en kısa sürede ulaşan teknik direktör oldu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray otobüsüne saldırı
Habere Git

Bu sezon Süper Lig'de oynadğı üç maçta da gol yemeyen Galatasaray, bundan önce ilk üç karşılaşmasında rakiplerine gol izni vermediği son seçonu Okan Buruk'un oyuncu olarak kadroda bulunduğu 2007/08'de yaşadı.

Süper Lig'de çıktığı son sekiz deplasman maçını kaybetmeyen Galatasaray (7G 1B), bu süreçte sadece 4-1 kazandığı Ankaragücü karşılaşmasında gol yedi. 

Icardi istatistik geliştiriyor

Gaziantep FK karşısında iki gol bulan Mauro Icardi ise Süper Lig'e geldiği Eylül 2022'den bu yana sekizinci kez bir maçı iki+ golle tamamladı. Arjantinli, geldiğinden bu yana bir maçta en çok iki ve üzeri gol atan oyuncu oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler