Molde Maçı Öncesi Okan Buruk'tan Yunus Akgün Açıklaması

28.08.2023 - 17:04 | Son Güncellenme: 28.08.2023 - 20:31

Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Molde ile karşılaşacak olan Galatasaray'da Okan Buruk, Leicester City'ye transfer olan Yunus Akgün hakkında konuştu.

Molde Maçı Öncesi Okan Buruk'tan Yunus Akgün Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Galatasaray, yarın saat 22.00’de Rams Park’ta Norveç temsilcisi Molde ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, deplasmanda oynanan mücadeleden 3-2 galip ayrılmıştı. Cimbom, eşleşmeyi geçmesi durumunda Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk karşılaşma öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Maksimumuzu verip, Devler Ligi'ne gidişimizi kutlarız"

İlk olarak Şampiyonlar Ligi'nin önemine dikkat çeken Buruk, "Şampiyonluk ne kadar değerliyse, Şampiyonlar Ligi'ne gitmek de o kadar değerli. Maksimumuzu verip inşallah taraftarımızla birlikte Devler Ligi'ne gidişimizi kutlarız." dedi.

Midtsjö: "Ben hazırım"

Molde karşısında attığı son dakika golüyle Şampiyonlar Ligi yolunda Galatasaray'a büyük bir avantaj sağlayan Fredrick Midtsjö ise şu ifadeleri kullandı:

"Güçlü bir takımarı var. İlk maçta onu gösterdiler. 3-2'lik avantajımız var. Burada da elimizden geleni yapıp galibiyetle çıkmak istiyoruz. Olabildiğince çok iyi çalışmayaçalışıyorum. Ben hazır olmaya çalışıyorum. Bazen oynar bazen oymamazsınız. Geçen sezon benim için en iyi sezonum değildi. Ancak ben elimden geleni yapmaya ve hocama hazır olduğumu göstermeye çalışıyorum. Çok iyi oyuncularımız var. Ben hazırım, umarım takımıma daha fazla destek olabilirim."

İlgini Çekebilir
Fred'den transfer itirafı! Galatasaray...
Habere Git

"Benim de biraz şahsi meselem var"

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde olmasını istediğini ifade eden Buruk, "Benim için ekstra özelliği var. Ben Rosenberg oyuncusu olarak Norveç'te büyüdüm. Aramızda da çekişme var. Benim de biraz şahsi meselem var. Eski bir Roserborg'lu oyuncu olarak Molde'yi Şampiyonlar Ligi'nde görmek istemiyorum. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde olmasını istiyorum. Kuzey ülkeleri iyi mücadele ediyorlar. Belli bir disiplinleri var. Bizim işimizi zorlaştıracaklardır. Yüzdü yüzümüzü verirsek gruplara geliriz." dedi.

"Daha agresif olmak istiyoruz"

Tekrar söz alan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Molde takımı hakkında şu ifadeleri kullandı:

Rakibimizi daha iyi tanıyoruz. İlk maça oranla bizim de Torreira'nın dönmesi. Tete'nin ilk maçta süre alması, daha hazır hale gelmesinden dolayı daha güçlü bir kadroyla sahada yer alacağız. Bir tek Yunus ayrıldı. Daha agresif olmak istiyoruz. İlk maçta top kayıplarımız rakibe pozisyon verdik. Bir çok pozisyonda sahipsiz toplardan dolayı rakip daha etkiliydi. Sahayı tanımalara avantajlıydı. Bize göre daha çok maç oynamış bir takımdı. Ama biz de daha iyi durumdayız. Rakibimizi daha iyi tanıyoruz.

Avantajımızı kullanacağız. Maçı kazanmak istiyoruz. Ama asıl olan gerçek oyunumuzu, karakterimizi sahaya koymak. Turu geçen taraf olacağımıza inanıyorum. Rakibimiz özellikle kanatları etkili kullandılar. Rakibimizi ve kendi oyunumuzu düşüneceğiz. Topa daha çok sahip olan ve top rakipteyken daha agresif olacağız."

Okan Buruk'tan Zaha açıklaması

Yeni transferlerden Zaha'nın durumuna da değinen Buruk, "Zaha için milli takım arasını hedef seçtik. O arada bir hazırlık maçı oynamaya çalışacağız. Hazır olursa o maçta da olacak." dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray "Devler Ligi" için sahaya çıkıyor
Habere Git

"Sadece Galatasaray için de değil Türk futbolu için de önemli"

"Devler Ligi'ne bir maç kaldı. Gruplara kalabilme heyecanı var mı? sorusuna da cevap veren Buruk, "Heyecan duyuyoruz. O heyecanı duymamız gerekiyor. Baskı da var. O da olacak. Bunların hepsi bizi maça hazırlayacak unsurlar. Oyuncularımızla birlikte hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne girmek. Galatasaray'ın buna net bir şekilde ihtiyacı var. Bir sene önce 13. takım bir sene sonra Şampiyonlar Ligi'ne gidebiliyor. Buna çok odaklandık. Amacımız şampiyonlar Ligi'nde oynamak. Sadece Galatasaray için de değil Türk futbolu için de önemli. Galatasaray'ın hedefi orası ve inşallah bunu başaracağız." dedi.

"Hem hücum yapacağız hem takım savunması yapacağız"

Molde maçını kazanarak çıkışlarını devam ettirmek istediklerini ifade eden Buruk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu sene kolay başlamadı. Kısa bir tatil vardı oyuncular için. İlk haftayı da hadi şampiyonluk kutlamaları derken yaklaşık 2-2,5 aradan sonra döndük. Zorluk derecesi yüksek Şampiyonlar Ligi ön elemeleri stresli bir başlangıçtı. Yavaş yavaş hazır olduk. Oyuncularımız yeni yeni geldi. Yüzde yüz hazır başlamadık. Şampiyonlar Ligi ve ligde de maçları kaçanarak bu süreci atlatmamız gerekiyordu. Asıl hedef Şampiyonlar Ligi'ne girip Gaziantep maçını kazanarak önümüze net bir şekilde bakacağız. İki oyuncumuz var Zaha ve Ziyech'i tam olarak kullanamıyoruz.

Zorluklar çekiyoruz. İki maçta gol yemedik. Dış sahada ikişer gol yediğimiz iki karşılaşma var. Bunları oyuncularımızla paylaşıyoruz. Özellikle iç sahada hem hücum yapacağız hem takım savunması yapacağız. Bizim için önemli olan top kayıplarıydı. Bunlar zaman zaman kalemize tehlike olarak döndü. Top rakipteyken agresifliğimizi ortaya koyarken geçen seniki oyunumuzu gösterebiliriz. Trabzonspor maçında bunu gösterdik. Hedefimiz yarınki maçta da bunu devam ettirmek."

"TFF çok doğru düşündü ve karar verdi"

TFF'nin Avrupa maçı oynayan takımların lig maçlarını ertelemesi hakkında da konuşan Buruk, "İlk baktığımda olumlu baktım. Burada çok önemli bir nokta herkes play-off oynuyor. Biz Avrupa'da play-off oynarken Avrupa'da da bu yapıldı. Molde'nin de maçı ertelendi. TFF'nin kararı çok doğru ve yerindeydi. Norveç'ten döndük geçen hafta Perşembe 7 falandı. Dinlenmemiz, lig maçımıza hazırlanmamız zor olacaktı. Bu hazırlık sürecimiz de önemliydi. Molde maçına hazırlanabildik. Hem dinlendik hem hazırlandık. Türkiye'yi temsil etmek için hazırız. TFF çok doğru düşündü ve karar verdi.
 
Ana amacımız Şampiyonlar Ligi'ne girmek. Daha bir şey kazanmadık. Ondan sonra gruptan çıkmak. En üst organizasyonda gruptan çıkmak çok önemli. Gerisi sonraki bölüm. Ama ana amacımız Şampiyonlar Ligi'ne katılıp daha sonra gruptan çıkmak." şeklinde konuştu.

"Yunus uzun süre gitmek istedi"

"Şampiyonlar Ligi'ne kalırsanız, 15 yıl sonra Gruplara kalan ilk Türk Takımı olacaksınız. Gruplara kalırsanız transferde farklı strajetiniz olacak mı?" sorusunu da cevaplayan Buruk, şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray, geçen yıl önemli rekorlar kırdı. Gruplara kalmak Türk futbolu için çok önemli. Galatasaray'ın genlerinde Avrupa'da oynamak var. Yaklaşık 15 senelik bir özlem de bitmiş olacak. Hem yarışırız, hem transfer konuşuruz. Gidenler ve gelenler oluyor. Bazen biz gitmesini istemiyoruz. Yunus uzun süre gitmek istedi. Mecburen izin verdik.

Transferin son haftası. Türkiye'de biraz daha uzun olsa da Avrupa'da kadrolar oluşturuluyor. Biz de Şampiyonlar Ligi kozunu kullanmaya çayışıyoruz. İyi oyuncular istiyoruz. Teknik adam elindeki oyunculardan daha iyi oyuncuları ister. En iyisini almak istiyoruz. Bazen de bu anlamda zorlanıyorsunuz. Alamama riski de var. Şampiyonlar Ligi listesi verilene kadar transferleri tamamlamak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak orada katkı sağlayacak isimler istiyoruz. Ama önceliğimiz Şampiyonlar Ligi.

"Icardi, golcülüğüyle değil karakteriyle de çok önemli bir isim"

Icardi takıma geç katıldı. Ama inanılmaz katkısı var. Icardi'nin yüzde yüz hali bu mu? " sorusuna ise Buruk, şu cevabı verdi:

"Geçen seneden sonra Mauro bizim için kilit isimdi. Kalması ve devam etmesi çok önemliydi. Başkana ve Erden Bey'e teşekkür ediyorum. Sadece golcülüğüyle değil karakteriyle de çok önemli bir isim. Her maç oynattığımızda kafamızda korkularımız da oluyor. Milli takım arası onun dinlenmesi için bir süreç olacak. Onun takıma katkısı çok önemli. Yarın ki maçta da önemli katkı verecek."

"Bazen hata da yanlış da yapacağız"

Oyuncuların saha içindeki hatalarına da değinen Buruk, "Biz olarak bahsediyorum. Kendi sahamızda oynadığımız oyun. Bu oyun için taraftarın da katılması gerekiyor. Taraftar da yüksek şekilde katılıyorlar. Bazen hata da yanlış da yapacağız. Bu bir hata oyunu sonuçta. Orada da oyuncularımıza destek olmak çok önemli. Zaman zaman bu tür baskılar nedeniyle oyuncularda düşüşler olabiliyor. Oyuncuların hepsi Galatasaray için mücadele ediyor. Oyuncular hata yaptığında da onları alkışlıyorum. Zaman zaman top kayıpları da yapacaklar. Ona destek vermeliyiz. Taraftarlar bizim için itici bir yük. Geçen seneki destekle şampiyonlukta çok önemli rol oynadılar." dedi.

"Tüm oyuncularımızı kullanmaya çalışacağız"

Kadrodaki tüm oyunculardan maksimum faydalanmak istediğini ifade eden Buruk, "Akademi oyuncularımızla yaklaşık 30 kişilik bir kadroyuz. Onun dışında mevcut oyuncu kadromuz, sakatlıklar nedeniyle normal bir sayıya geliyor. Akademi oyuncularının bizimle antrenman yapması, bizimle olması önemli. Ligde 14 yabancı sayımız var. Herkesi kadroya alamayacağız. Sezon içerisinde ligde bizimle oynayıp Şampiyonlar Ligi'nde olmayan oyuncular olamayacak. Yunus bizim için avantajdı. Genel olarak belli sayıda oyuncu kullanıyoruz. Bu sene uzun bir süre. Bu genişlikte tüm oyuncularımızı kullanmaya çalışacağız." dedi.

"Rakip bunu beklemiyordu"

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Galatasaray'ın Molde'yi 3-2 mağlup ettiği maçta attığı son dakika golüyle rövanş öncesinde takımına büyük bir avantaj getiren Norveçli futbolcu Midtsjö hakkında ise Buruk şu ifadeleri kullandı:

"Midtsjö'yu aslında Norveç'te basın toplantısına çıkarmak istemiştik. Orada çıkmak istemedi. Onun yanında oyun içerisinde son 10 dakika üçlü savunmaya çevirdik. Rakip bunu beklemiyordu, oyunu kendimize çevirdik. Sezon içerisinde kullanabileceğimiz dizilişlerden biri olabilir. Oyuncu kalitesi, çalışmamız da önemli. Üçlü oynayan takımlara karşı bunu düşünebiliyorsunuz. Yarın ki maçta da üçlü savunmayı düşünebiliriz."

Senin için hazırladığımız haberler