Okan Kocuk: Galatasaray'a güçlü dönmek için kiralık gittim

31.01.2022 - 00:33 | Son Güncellenme: 31.01.2022 - 00:43

Giresunsporlu Okan Kocuk, TRT Spor röportajında Trabzon maçında kurtardığı 2 penaltının hikayesini anlatırken Galatasaray'a güçlü dönmek istediğini söyledi

Okan Kocuk: Galatasaray'a güçlü dönmek için kiralık gittim

GZT Giresunspor’un kalecisi Okan Kocuk, kulübün Antalya kampında TRT Spor’un sorularını yanıtladı. Okan Koçuk'un röportajından satırbaşları: 

Trabzonspor maçında kurtardığı penaltılar 

Okan Kocuk, Trabzonspor maçında Bakasetas’ın son dakikalarda kullandığı iki penaltıyı da kurtarıp takımına 1 puanı kazandırmıştı. Tekrarlanan penaltı sonrası umutsuzluk olduğunu söyleyen Kocuk: “ Maçı ben kazandırdım denemez tabii, penaltıyı ben kurtardım ama takımımız çok iyi savunma yapıyor. Ligin en az gol yiyen 3-4 takımından biriyiz. Bu da gösteriyor ki takım gayet iyi bir savunma yapıyor. Baktığınızda aslında bu yaşanan 100 maçta bir olur. O günde bana denk geldi ve ikisini de kurtardım. Gayet iyi giden bir maçta 1-0 öne geçtik 1-1’i yakaladılar. Oradan 1 puan almak çok önemliydi, tabi 2. penaltıdan sonra bir umutsuzluk oldu ama çok şükür ikinciyi de kurtardım ve bir puanı aldık.

Hislerimi dinledim

Tabii ki maçtan önce karşı takımın penaltıcılarını analiz ediyoruz ama dediğim gibi o en son anda artık hislerine kalıyor. Ben de o anda ne hissediyorsam onu yapıyorum. İlk penaltıda son ana kadar beklemek istedim ortaya vuracağını düşündüm. 2.sinde de altıncı hissim diyeyim artık, oraya vuracağını düşündüm ve çıkardım.”

Ligde kalıcı olmak istiyoruz

İlk 6 hafta kötü bir başlangıç yaptık o da tabii yeni bir takımız biz. İlk 6 haftada 11 oyuncunun hepsi yeni oyunculardı. 6 haftada sadece 2 puan toplayabildik. Bu sıkıntılı süreçte herkes bir ön yargıyla yaklaştı. Galibiyet serileri geldikten sonra da iyi bir istatistik yakaladık. Umarım birkaç maç daha seri yakalarsak bu sezon ligde kalıcı olmak istiyoruz.

İlgini Çekebilir
Gomis transferini haber veren Joshua dediğini yaptı!
Habere Git

Galatasaray'a güçlü olarak döneceğim 

Gösterdiği iyi performans sonrası Galatasaray’a dönüşü gündeme gelen Okan konu hakkında şöyle konuştu: “Sürekli konuşulan bir konu ama ben şu an Giresunspor’un oyuncusuyum. Sezon başında daha güçlü dönmek için kiralık olarak bir yere gitmek istedim, sonuçta Galatasaray’ın oyuncusuyum ama buraya kiralık olarak geldim. Süper Lig’de ben de varım demek için kiralık gitmek istedim. Çalışarak bunun üstesinden geldim. Yurt dışında oynamak hedeflerim arasında ama şu anda Galatasaray’ın oyuncusuyum. Galatasaray’da büyük bir camia, orada oynamak hedeflerim arasında. Umarım bu hedeflerimi yakalayabilirim. Sezon sonunda bakacağız.

Türkiye A Milli Takımı için savaşmak istiyorum

Kosova Milli Takımı’ndan 5-6 yıl önce bir davet aldığını belirten Okan Kocuk: “O zaman tabii ki düşünmedim. Şu anda öyle bir teklif yok.” ifadelerine yer verdi. Kariyer hedeflerinden bahseden Kocuk: “Öncelikli hedefim çok iyi bir performans gösterip milli takıma seçilmek. Umarım bu sezon bunu başarabilirim. Performansımı daha yukarıya çekmem lazım çünkü çok iyi Türk kalecilerimiz var artık. Uğurcan, Altay, Ersin, İrfan Can daha bir sürü sayamadığım Türk kalecimiz var. Ben de milli takıma aday Türk kalecilerin arasına girmek istiyorum.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler