Transferde Okay Yokuşlu bombası! Süper Lig'e dönüyor...

24.01.2024 - 09:04 | Son Güncellenme: 24.01.2024 - 09:21

Kariyerini İngiltere Championship ekiplerinden West Bromwich'te sürdüren 29 yaşındaki ön libero Okay Yokuşlu, Türkiye'ye geri dönebilir. Süper Lig devi yıldız oyuncu için girişimlere başladı. İşte detaylar...

Transferde Okay Yokuşlu bombası! Süper Lig'e dönüyor...

AJANSSPOR - HABER

Kariyerinde Altay, Kayserispor ve Trabzonspor formaları giyen, daha sonra yurt dışına transfer olan ve son olarak Championship ekibi West Bromwich'te oynayan milli futbolcu Okay Yokuşlu, Süper Lig devinin transfer gündemine girdi. 

Trabzonspor, Okay'ı transfer etmek istiyor

Orta sahaya mutlak takviye yapmak isteyen Trabzonspor'un, eski oyuncusunu yeniden kadrosuna katmak için harekete geçtiği iddia edildi. 

Girişimler sürüyor

Fanatik'te yer alan habere göre; bordo mavililer, daha önce de gündeminde yer alan ve Okay Yokuşlu için girişimlerini sürdürüyor. 

Beklentilerin altında kaldı

Haberde, şu anda İngiltere Championship takımlarından West Brom’da forma giyen millî futbolcunun takımdan ayrılma ihtimalinin hayli yüksek olduğu kaydedildi. 1.5 yıllık kontratı bulunan 29 yaşındaki oyuncunun, bu sezon çıktığı 28 karşılaşmada genel itibarıyla beklentilerin altında kaldığı ifade edildi. 

Trabzonspor'a dönmeye sıcak bakıyor

2015-2018 yılları arasında Trabzonspor’da görev yapan Okay için nabız yoklanacak. Deneyimli futbolcunun da eski kulübüne gelmeye sıcak baktığı bildirildi.

Sözleşmesi 2025'te bitiyor

Tecrübeli oyuncunun kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona eriyor. Okay Yokuşlu'nun güncel piyasa değeri 3 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Trabzonspor'da 6 milyon Euro'ya İspanya'ya gitti

Karşıya ve Altay altyapılarında yetişen Okay Yokuşlu, profesyonel olarak ilk kez Altay formasıyla sahaya çıktı. Daha sonra Kayserispor'a transfer olan yıldız futbolcu 2015'te 2 milyon Euro karşılığında Trabzonspor'a transfer oldu. 3 sezon sonra ise 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İspanyol ekibi Celta Vigo'ya imza atan Okay, Getage ve West Bromwich'te kiralık olarak forma giydi. Tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon başında ise bedelsiz olarak İngiliz ekibine imza attı. 

Milli formayı 39 kez giydi

A Milli Takım formasını da 39 kez giyme başarısı gösteren 29 yaşındaki futbolcu, bu maçlarda 1 gol ve 2 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler