Okay Yokuşlu transfer süreci hakkında net konuştu!

05.06.2021 - 15:12 | Son Güncellenme: 05.06.2021 - 15:47

Milli futbolcu Okay Yokuşlu, Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Orta saha oyuncusu transfer süreci hakkında da konuştu.

Okay Yokuşlu transfer süreci hakkında net konuştu!

AJANSSPOR-HABER

Milli futbolcu Okay Yokuşlu, Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) 6 gün kala gündemi değerlendirdi. 27 yaşındaki oyuncu transfer durumu ve Premier Lig hakkında da konuştu. 

Ortam güzel

Milli Takım'daki ortamın güzel olduğunu ifade eden Yokuşlu, "Burada çok güzel bir ortam var. Mesela fitness salonuna gidiyoruz. Espri ve şaka yapıyoruz. Ama sahada işini ciddiyetle yapan bir takım var. Ben burada çok mutluyum. Umarım aklımızdakini ve kalbimizdekini sahaya yansıtırız. 

Kaptan Burak Yılmaz örneği

Genç kadro olması şu açıdan önemli, belki de önümüzdeki birçok turnuvayı görecek arkadaşlarımız olacak. Ama sahaya çıktığımızda yaşın bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan futbolcunun kendine iyi bakması. Bunun birçok örneği de var. Kaptanımız Burak abi bunun en güzel örneğidir diye düşünüyorum. Genç kadronun olması şöyle bir avantaj, bu turnuva ve önümüzdeki turnuvalarda beraber oynamanın getireceği bir avantaj olabilir. Eksiklerimizi en aza indirgersek başarılı olabileceğimizi düşünüyorum.

Şenol hocayla mutluyuz

Şenol Hoca tabii ki herkesin çok takdir ettiği bir isim. Biz de bu genç kadroyla beraber onunla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Sahaya çıktığımızda ve saha dışında pozitif bir hava var. Onun da aşılamak istediği şey şu, normal kamp içerisinde iletişim içinde olmak ve sahada ciddi davranmak. Bu yönde birçok uyarıda bulunuyor. Hazırlık maçları ve kamp sürecinde bize söylediği şey şu: “Yaptığımız iyi şeyler var ama biz eksiklerimize konsantre oluyoruz.” Dediğim gibi biz hocayla çok yakınız. Şenol hocayla futbol dışında başka şeyler de konuşabiliyoruz.

Turnuvada favori kim?

Biz kendimize çok güvenen bir takımız. Sahaya çıktığımızda da takım arkadaşlarımıza olan, hocamıza olan güvenimiz tam. Turnuvada birçok favori takım var. Zor turnuva olacağını düşünüyoruz. Gönül ister ki finale kadar gidelim ama adımlarımızı sindire sindire atacağız. Gruptan sonraki 4 maçta zaten finale gidiyorsunuz. Ama öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak. Dünya kupasıyla ilgili bir şey söylemek zor. Daha bir şey başarmış değiliz. Grupta bir avantaj yakaladık ama daha somut bir şey yok. Kalan maçları aynı ciddiyet ve konsantrasyonla oynamamız gerekiyor. Şu an onu düşünmenin sırası değil diye düşünüyorum.

Transfer açıklaması

Şu an açıkçası dürüst olmak gerekirse ne olacağını ben de bilmiyorum kendi geleceğimle alakalı. Ortada somut bir şey yok. Şu an bence transfer konuşmak için doğru yer olduğunu düşünmüyorum. Yalnız kaldığımda da düşünmemeye çalışıyorum. Tabii ki önümde seçim yapacağım bir dönem gelecek. Ama şimdi buraya konsantre olmaya çalışıyorum. Zaman zaman konuşulan şeyler oluyor ama menajerim Batur Altıparmak bunlarla ilgileniyor. Hayırlısı neyse o olsun hakkımda.

Premier Lig’de oynamak nasıl bir his?

İspanya’da da çok güzel günlerim geçti. İyisiyle kötüsüyle 2 sene geçirdim. İngiltere’ye gittikten sonra hocanın ve kulübün bana olan yaklaşımları çok önemliydi. Ben de orada çok güzel bir ortamla karşılaştım açıkçası. Tabii maçları oynadıkça ve performans gösterdikçe daha da kaynaştık. İngiltere’de lig açısından ve takım açısından kendimi çok mutlu hissettim. Gittiğim günden beri oranın keyfini çıkartmaya çalıştım. 

A Milli Takım’ı destekçilerine ne demek istersin?

Kamp yaptığımız otelin önünden hiç ayrılmıyorlar. Hep bize destek veriyorlar. Maçlarda da aynı şekilde bütün ülke tek yürek olup bu maçlara çıkacağımızı biliyoruz. Diyecek çok bir şeyim yok çünkü zaten gerekeni yapıyorlar. Umarım onları mahcup etmediğimiz, doğruların çok olduğu maçlar çıkartabiliriz. Bütün ülkenin buraya ne kadar önem verdiğini, ne kadar odaklandığını görüyoruz" dedi. 

"Bazen sahada istediklerimi yapamadım..."

İspanya'dan İngiltere'ye geçişini anlatan Okay Yokuşlu: "Benim için de bir değişim oldu. İspanya aslında dışarıdan yumuşak bir lig gibi gözüküyor olabilir ama kendi içinde çok sertliği olan, alanların dar olduğu bir lig. Premier Lig’e geçtikten sonra bir sakatlıktan çıkmıştım. Ağrılarım olmuştu. Sezonun ilk maçlarında oynayamadım. Ben oradaki performansımın nedenini fizikselliğe bağlamıyorum tamamen mental. Çok zorlandığım dönemlerdi.

 

Ben hiçbir zaman antrenmanlarını aksatan birisi olmadım. İspanya’da psikolojik ve mental açıdan zorlandığımı söyleyebilirim. Bazen sahada istediklerimi yapamadım. Sonra yeni bir sayfa açmak istedim. Premier Lig tercihinde bulunarak çok doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. İspanya’da sakatlıktan çıkar çıkmaz, 2 hafta içerisinde İngiltere’de sahalara döndüm. Bunun bana iyi gelen bir değişim olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki oynadıkça özgüven kazandım." şeklinde konuştu.

"Mümkün olduğunca kapatmaya çalışacağız..."

İtalya'nın güçlü orta sahası olduğu gibi güçlü kanatlara da sahip olduğunu kabul eden futbolcu: "Doğru. İtalya’ya karşı takım savunmasını iyi yapmamız gerekiyor. Topla oynamada geri kalcağımızı düşünemiyorum ama Dünya Kupası Elemeleri’ndeki futbolun bir benzerini İtalya’ya karşı göstermeliyiz. Orta saha çok kritik bir mevki. İtalya’nın sadece göbekteki oyuncuları değil, kanattaki oyuncuları da çok etkili. Biz bu boşlukları mümkün olduğunca kapatmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"İletişim halinde olmak çok önemli..."

Belirli bir dizilişe ve taktiğe bağlı kalmadıklarını belirten Yokuşlu: "Saha içindeki oyunla beraber zaman zaman değişiyorsunuz. Sahaya çıkarken tek ön libero veya iki ön libero diye başlasak bile maç esnasında değişim yaptığımız oluyor. Onun için bu dizilişlerin çok da önemi yok. Alan ve adam markajı önemli. İletişim halinde olmak çok önemli. Benim için fark eden bir şey yok." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler