Okay'ın en ciddi talibi Sevilla

17.05.2018 - 08:28 | Son Güncellenme: 17.05.2018 - 09:13

Sözleşmesinde 7.5 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi bulunan Okay Yokuşlu'yu Beşiktaş ile Galatasaray'ın istediği konuşuluyor. Ancak genç yıldız, Trabzon’dan ayrılırsa kariyerine Avrupa’da devam etmeyi planlıyor. Milli oyuncunun en ciddi talibi Sevilla.

Lig biter bitmez Trabzonspor’da ciddi bir transfer hareketliliği yaşanacak. Kadro planlaması için öncelikle teknik direktör konusunun çözüme kavuşması gerekiyor. Ancak eldeki yıldızlarla ilgili sıcak gelişmeler var. Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı’nın adı Avrupa’nın devleriyle anılsa da gitmeye en yakın futbolcu Okay Yokuşlu. Sözleşmesinde yurt dışına gitmesi halinde 7.5 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi bulunan 24 yaşındaki futbolcunun İspanya, Almanya, İtalya ve Fransa’dan talipleri bulunuyor.

Milli yıldızın menaceri Batur Altıparmak geçtiğimiz günlerde 5 Avrupa kulübünün ciddi şekilde Okay’ı istediğini açıklamıştı. Son günlerde Okay’ın adı Beşiktaş ve Galatasaray’la da anılmaya başlandı. Ancak başarılı orta saha oyuncusu Trabzonspor’dan ayrılması halinde kariyerine kesinlikle Avrupa’da devam etmeyi hedefliyor.

Schalke, Monaco, Roma... 


Okay konusunda en ciddi kulübün ise Sevilla olduğu öğrenildi. Sezon başından beri genç oyuncuyu takip eden İspanyollar, lig bittikten sonra resmi teklif yapmaya hazırlanıyor. Almanya’dan Schalke 04, Fransa’dan Monaco ve İtalya’dan da Roma’nın milli futbolcuyu takip ettiği öğrenildi.

2020’ye kadar kontratı var


Geçtiğimiz sezonun bitmesine yakın dönemin başkanı Muharrem Usta’nın yeni sözleşme imzaladığı Okay Yokuşlu, mukavelesini 2020’ye kadar uzatmıştı. Başarılı futbolcunun ücretine de zam yapılmıştı. Garanti ücreti 750 bin Euro’dan 1.2 milyon Euro’ya çıkartılan Okay’a, her sezon için 200 bin Euro’da imza parası ödeniyor. Milli futbolcunun Avrupa’ya gitmesi halinde 2 milyon Euro’nun altında bir rakama ‘evet’ demeyeceği konuşuluyor.  (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler