Okullar ne zaman açılacak? Bu yaz öğrenciler eğitime devam mı edecek?

22.04.2020 - 20:45 | Son Güncellenme: 22.04.2020 - 20:52

Okullar ne zamn açılacak, kaldıkları yerden mi devam edecekler, yazın okullar açılıyor mu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı mı, Milli Eğitim Bakanı açıklama yaptı mı, uzaktan eğitim mi devam edecek, Ziya Selçuk neler söyledi, sınavlar nasıl olacak, öğrenciler karne alacak mı, sınıf mı atlatacaklar, eğitim hakkında son durum ne, yazın hızlı ders mi olacak ve daha fazlası detaylar haberimizde...

Okullar ne zaman açılacak? Bu yaz öğrenciler eğitime devam mı edecek?

Koronavirüs salgını nedeniyle süresiz şekilde ara verilen okullarda eğitimin ne zaman devam edip etmeyeceği konusu ise belirsizliğini korumaya devam ediyor. Veliler ve öğrenciler okulların ne zaman açılacağı hakkında bir bilgi araştırmaya başladı. 

Uzaktan eğitim hayatının devam ettiği Türkiye'de öğrenciler EBA TV karşısında derslerine devam ediyorlar. Ders programına göre verilen derslerde öğrencilerin eğitim hayatı devam ediyor ve derslerinde geri kalmamaları amacına ulaşmış durumda.

Veliler ve öğrenciler karne durumunu ve okulların devam edip etmemesi konusunda araştırma yapmaya devam ediyorlar. Önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk daha sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından okullar hakkında açıklamalar geldi. İşte o açıklamaları;

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okulların açılmasıyla ilgili Temmuz Ağustos ayı planlaması üzerinde çalışmıyoruz. Eylül-Ekim ayları daha ağır basıyor. Daha çok Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim için çalışmamız var. Bilim Kurulu'nun tavsiyesiyle hareket edeceğiz. Net tarih yok" açıklamasında bulundu.

Öte yanda Bakan Selçuk, "LGS tarihinin ertelenmesi söz konusu değil, online sınav yapılmayacak" dedi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise şu şekilde açıklama yaptı;  ''Şu an erken dönemde okulların açılması düşünülmüyor ama ne zaman açılabileceği önümüzdeki haftaların seyrine göre gündem olabilir."

 
Senin için hazırladığımız haberler