Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim uzayacak mı?

13.04.2020 - 20:25 | Son Güncellenme: 13.04.2020 - 20:25

Nisan ayının ortalarında en çok merak edilen konulardan biri de okulların durumu oldu. Eğitimlerini uzaktan eğitimle sürdüren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, okulların açılış tarihinde yeni bir değişiklik olup olmadığını merak ediyor. Bilim Kurumu Toplantısı'nın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış tarihi konusuna da değinmişti. Peki, Selçuk okulların açılış tarihiyle ilgili ne söyledi?

Okullar ne zaman açılacak sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 23 Mart tarihinde başlayan uzaktan eğitim sürecinin 30 Nisan tarihine kadar devam edeceği Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanmıştı. Peki Uzaktan eğitim süresi uzayacak mı, okullar ne zaman açılacak. MEB ne zaman konuya ilişkin bir açıklama yapılacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

25 Mart Çarşamba günü Bilim Kurumu Toplantısı'nın ardından açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şu ifadeleri kullandı;Eğitimde elbette kayıplar olacaktır. Elbette eksikler olacaktır. Çocuklarımızın her türlü ihtiyacı için tüm senaryolara hazırız. Bu yolculuğu koşuyu yürüteceğiz inşallah. Bilim Kurlulunn önerisiyle önümüzdeki süreci bir mütted daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu.

Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı daha geliştirerek ihtiyaçları karşılayacağız. Zaman zaman kamuoyunu da bilgilendireceğiz. Öncelikle çocuklarımızın sağlığı bakımından anne babalarımızın dikkatli olduğunun farkındayım.

Senin için hazırladığımız haberler