Olaylı derbi hakkında flaş sözler! Av. Erdal Kesebir: Beşiktaş efendiliğinden kaybetti

26.04.2018 - 16:05 | Son Güncellenme: 26.04.2018 - 16:11

Uluslararası Spor Hukuk davaları hakkında uzman günümüzde Ankaragücü kulübünde görev yapan Av. Erdal Kesebir, olaylı derbi hakkında konuştu. 

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Kesebir şunları ifade etti: 

'Hakem, gözlemci, doktor raporu dikkate alınmadan ve Fenerbahçe seyircisi hiç bir şey yapmamış gibi değerlendirildi'

"Bizim tartışmamız gereken konu, 'Neden 19.madde uygulanmadı da 20.madde uygulandı?'  Seyircilerin, stadyum düzenine ve maçın oynanmasına bireysel yada toplu biçimde ihlal ederse hakem maçı tatil eder diyor 19.maddede. TFF ise 20.madde üzerinde gitti. Yani burada 19.madde dışında "Zorlayıcı haller" nedeniyle karar verildi. O halde hakem, gözlemci, doktor raporu hiç dikkate alınmadan ve Fenerbahçe seyircisi hiç bir şey yapmamış gibi değerlendirildi. Hakemin bu maçta 3 kez oyunu durduğu hal var. Pepe kırmızı kart görünce yabancı maddeler atılıyor. Maçın 41.dakikasında Quaresma korner atmak istiyor atamıyor, hakem ortaya oyuncuyu çağırıyor ve temsilciyi çağırıyor. Bir kez daha aynı durum oluyor. Şenol Güneş'in başına yabancı bir madde atılıyor. Ayrıca koridorda olaylar çıkıyor."

'Böyle davranırsak hukuk devleti olmaktan çıkarız'

"Böyle davranırsak hukuk devleti olmaktan çıkarız. Bu yapısı ile 2044'te bile Avrupa Şampiyonası başvurusu reddedilir. TFF yapmış olduğu keyfi uygulamaların UEFA yada FIFA'nın bilgisi dışında olması mümkün değil. Bana göre Mısır Ligi'ne yakınız, Yunanistan ve Bulgaristan ligi bile gerisindeyiz. Keyfi kararların olduğu yerde hukuk işlemez. Sayın Cumhurbaşkanımız hatta MHP genel başkanı olaya müdahil olmuştur. Özerklik hiçbir baskı altına girmeden karar alabilmektir. Bu kurullarda olan kişilerle kötü olmak istemiyorum ama siz kararları sadece Ankaragücü yada başka bir takıma mı işleteceksiniz.

'Pepe konusunda Galatasaray mağdur oldu'

"Pepe'nin tek maç ceza aldı mesela bizim oyuncumuz Anton Putsila'ya sadece omzuna dokundu diye 3 maç ceza aldı. Burada Galatasaray mağdur oldu. Burada kimin sahasında oldu ise Galatasaray, Beşiktaş yada Fenerbahçe kim olursa olsun orası ceza alsın. Bu bana göre siyasi bir karardır. Bizim UEFA yada FIFA kurallarına uymamız lazım. Bu maç Polonya'da oynansa ne karar veriliyorsa aynı cezayı vereceksin. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi maçında sahaya kedi girdi ve Beşiktaş'a ceza geldi.

'Başka sebepler varsa  Fenerbahçe'ye haksız ceza vermiş olursunuz'

"Fenerbahçe neden 3 maç seyirci cezası aldı? O zaman başka sebepler varsa  Fenerbahçe'ye haksız ceza vermiş olursunuz. Hukuk herkes lazım. Disiplin yada Tahkim Kurulu'nun eski yöneticilerden oluşmasına bile karşıyım. Spor ile ilgilenen bir sürü insan var bunların önünü açın. "

'Beşiktaş efendiliğinden kaybetti'

"Beşiktaş seyircisinin bu olaylarda dahili yok ama onlarda ceza alıyor. Bunlar doğru işler değil. Burada Beşiktaş efendiliğinden kaybetti. Beşiktaş maça çıkmazsa sadece Türkiye Kupası ile ilgili prosedürler işletilir. Hükmen mağlup olur ve gelecek sezon kupadan ihraç olur. Ben açıkcası Beşiktaş böyle bir karar alır mı bilemiyorum. Beşiktaş bu işten mağdur olmuştur. Beşiktaş A takımda kaydı olan oyuncularla çıkması lazım. Müsabaka talimatı 18.maddesi mevcut olan ile kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini söylüyor."

 

Senin için hazırladığımız haberler