Galatasaray'da Sergio Oliveira'dan 16 yıl sonra bir ilk

23.08.2023 - 23:02 | Son Güncellenme: 23.08.2023 - 23:25

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Molde'ye konuk olan Galatasaray'da, Sergio Oliveira 16 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi.

Galatasaray'da Sergio Oliveira'dan 16 yıl sonra bir ilk

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Norveç ekibi Molde'ye konuk oldu.

Sarı-Kırmızılılar, Molde Stadı'nda yapılan karşılaşmaya Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Yunus Akgün, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11'i ile çıktı.

Okan Buruk, 2-0 kazandıkları Trabzonspor mücadelesinin ilk 11'inde yer alan Lucas Torreira'ya cezası nedeniyle Molde karşısında görev veremedi. Tecrübeli teknik adam, sağ kanatta ise Barış Alper'in yerine Yunus'u oynattı.

İlgini Çekebilir
İspanyol gazeteci: Galatasaray, Ramos'u ikna edebilir
Habere Git

Tete, kadroda

Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini feshettikten sonra Galatasaray'a transfer olan Brezilyalı kanat oyuncusu Tete, lisans işlemlerinin tamamlanmasının ardından UEFA listesine ekletildi.Tete, maçın kadrosunda yer aldı ve karşılaşmaya da yedeklerde başladı. 

Galatasaray'da bir dönem forma giyen Martin Linnes, maç öncesi antrenmanda sakatlandığı için karşılaşmada forma giyemedi. 

Molde hızlı başladı, Oliveira 16 yıl sonda

Norveç ekibi Molde, Galatasaray karşısında hızlı başladı. Ev sahibi ekip, henüz 8. dakikada Martin Ellingsen'in golüyle 1-0 öne geçti. Norveç temsilcisi farkı açma şansı da yakaladı ancak fırsatları değerlendiremedi.

25. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Sergio Oliveira geçti. Portekizli oyuncunun şutunda top defansa da çarpıp ağlarla buluşsa. Oliveira, Ağustos 2007'de Volkan Yaman'dan bu yana Avrupa Kupası deplasmanında serbest vuruş golü atan ilk Galatasaraylı futbolcu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler