Ömer Erdoğan: “Jürgen Klopp ve Thomas Tuchel…”

06.03.2021 - 14:53 | Son Güncellenme: 06.03.2021 - 15:00

Spor Toto Süper Lig haberleri… Atakaş Hatayspor’un Süper Lig’de yakaladığı çıkışta en önemli pay sahiplerinden biri olan teknik direktör Ömer Erdoğan, yaşadığı hayatı, rol modellerini ve hedeflerini Alman basınına anlattı. Peki, Ömer Erdoğan neler söyledi? Detaylar haberimizde…

Ömer Erdoğan: “Jürgen Klopp ve Thomas Tuchel…”

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Sezon başından itibaren ilk defa Süper Lig’de yer alan Atakaş Hatayspor’un başarılı performansında önemli rol oynayan teknik direktör Ömer Erdoğan, Alman Sport 1’a konuştu.

Başarılı teknik adamdan övgülerle bahsedilen röportajda, genç menajerin ligi adeta sarstığını ve ilk defa Süper Lig’de yarışan takımını beşinci sıraya yerleştirerek büyük bir başarının mimarı olduğu belirtildi.

Almanya’nın Kassel şehrinde doğduğu ve kariyerinin ilk üç yılında Hessen Kassel ve St. Pauli takımlarında forma giydikten sonra 15 yıl Türkiye’de futbol oynadığı hatırlatılan Ömer Erdoğan’ın, “Almanya'da büyümek bana çok yardımcı oldu çünkü Almanya'da geçirdiğim zamanlardan edindiğim tecrübeleri eğitmen olarak işime dahil edebiliyorum. Alman disiplini ile Türk tutkusunun karışımı beni heyecanlandırıyor.” sözlerine yer verildi.

Ömer Erdoğan’ın Bursaspor’da yaşadığı tarihi şampiyonluğa da değinen Sport 1, genç teknik direktörün, o dönem şampiyon olan takımın kaptanı olduğunu ve gösterdiği başarılı performansla Türkiye A Milli Takımına çağrıldığını okuyucularına anlattı.

“Değişim kolay olmadı”

Türk olmasına rağmen, kariyeri için Türkiye’ye yerleştikten sonra bir dönem zorlandığını, fakat artık mutlu olduğunu belirten 43 yaşındaki teknik adam, “Türk kökenim olmasına rağmen değişim benim için kolay olmadı. Almanya'da okula gittim ve kariyerim nedeniyle Türkiye'ye yerleştim. Şimdi Hatay’dayım ve kendimi çok rahat hissediyorum. Tüm ailem Türkiye'de yanımda ve eğitmen olarak çalışmaktan gerçekten keyif alıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de altyapı koşulları iyileşiyor”

Altyapı çalışmaları açısından, Türkiye ile Almanya arasındaki farkların neler olduğu sorusuna Erdoğan, “Almanya'daki koşullar Türkiye'den çok daha iyi. Almanya'daki altyapı çok yüksek seviyede, bu yüzden Türk kulüplerinin hala geliştirmesi gereken şeyler var. Ancak buradaki koşullar gün geçtikçe iyileşiyor. Artık, Avrupa'da en iyi kulüplere transfer olan Türk yetenekler var.” şeklinde yanıt verdi.

“Mesut Özil ligin değerini arttırdı”

Mesut Özil gibi yıldızların Süper Lig’e transfer olmalarının, lige duyulan ilgi ve marka değeri için çok önemli olduğunu söyleyen Ömer Erdoğan, “Süper Lig gün geçtikçe ilgi odağı oluyor. Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye transferi buna bir örnektir. O bir süper yıldız ve kalitesiyle ligi zenginleştirecek. Burada böyle bir oyuncuya sahip olmak lig ve ülke için çok iyi.” dedi.

“Tuchel ve Klopp'un yanında staj yaptım”

Dünyanın en gözde teknik adamlarından öğrenim gördüğünü açıklayan Erdoğan, “Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden olan Tuchel ve Klopp'un yanında staj yapma imkânım oldu. İki teknik adamdan da çok önemli şeyler öğrendiğimi düşünüyorum. Hem antrenman metotları hem analiz anlamında hem de oyuncularıyla iletişimlerini yakından takip etme fırsatım oldu. Antrenörlük kariyerime başlangıçta benim için büyük artı oldu. Jürgen Klopp'un oyuncularıyla olan iletişimi beni çok etkiledi. Thomas Tuchel ise idmanlarda dahi oyuncularından sıfır hatayla performans istiyor ve mükemmeliyetçi bir tarafı var. Onun da bu tarafı bana katkı sağladı ve beni etkiledi.” şeklinde konuştu.

“Almanya’ya dönmek hedeflerimden biri”

Kariyer planlarından bahseden Ömer Erdoğan’a, Borussia Mönchengladbach’ın gelecek sezon için teknik direktör aradığı hatırlatıldı. Genç teknik adam ise, “Geri dönmek hedeflerimden biri çünkü, bence Bundesliga Avrupa'nın en iyi üç liginden biri. Bu bana çok çekici geliyor. Teklif edilecek proje, onunla özdeşleşebileceğim kadar ilginç olmalı. Mönchengladbach’da büyük bir kulüp ve oranın tesislerini görme fırsatım oldu. Taraftarların yarattığı atmosferi de canlı olarak deneyimledim, bu çok özel bir şey. Ayrıca kulüp, güçlü bir sportif direktörle çok iyi yönetiliyor. Gençlik departmanı da zirvede.” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler