Önce Fenerbahçe istedi şimdi Ergin Ataman transferde radarına aldı!

12.08.2024 - 12:57 | Son Güncellenme: 12.08.2024 - 13:28

EuroLeague'de Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos BC, NBA'den ayrılması gündemde olan milli yıldızı transfer listesine ekledi.

Önce Fenerbahçe istedi şimdi Ergin Ataman transferde radarına aldı!

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de Ergin Ataman'ın çalıştırdığı son şampiyon Panathinaikos BC, milli takımımızda da forma giyen bir NBA yıldızını radarına aldı.

NBA yıldızı menajerler aracılığıyla Ergin Ataman'ın ekibine önerildi

Anadolu Ajansı'na konuşan Ergin Ataman, NBA'de bu yaz aradığı kontratı bulamayan Ömer Faruk Yurtseven'in transfer gündemlerine geldiğini "Ömer Faruk Yurtseven NBA’den ayrıldı ve Avrupa takımlarıyla görüşüyor. Bize de teklif edildi. Ömer çok iyi ve beğendiğim bir oyuncu. Avrupa’da çok iyi iş yapacağını düşünüyorum." ifadeleri ile açıkladı.

Ergin Ataman: "Bizde Avrupa'nın en iyisi var"

Kadrolarında Avrupa'nın en iyi pivotunu bulundurduklarını belirterek cümlelerine başlayan Ergin Ataman "Bizde de Avrupa’nın en önemli uzunu, Mathias Lessort var. Ömer Faruk gibi çok önemli bir oyuncuyu almak, o transfere girmek bize kağıt üzerinde büyük bir güç kazandırır. Ancak sahadaki yansıması nasıl olur o konuda endişelerimiz var. Düşünüyoruz açıkçası, yani radarımızda. Ömer Faruk çok önemli bir oyuncu. Önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonası’na katılabilirsek de milli takımımızın en önemli oyuncularından biri olacak. Avrupa’da oynamasını o yüzden de çok istiyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Beko kaptanıyla "devam" dedi
Habere Git

Fenerbahçe'de transfer etmek istiyor

Yaz aylarının başından bu yana bir pivot takviyesi yapmak için çalışmalarını sürdüren temsilcimiz Fenerbahçe Beko, 26 yaşındaki Ömer Faruk Yurtseven'in durumunu yakın takibe almıştı.

NBA'den ayrılmak istememişti

Son iki sezondur NBA'de sırasıyla Miami Heat ve Utah Jazz formaları giyen 2.11'lik pivotun kariyerine Amerika devam etmek istediği ve oluşabilecek fırsatları beklediği biliniyor.

NBA'de 113 maça çıktı

NBA'de şimdiye kadar 113 maça çıkan Ömer Faruk Yurtseven; 5.0 sayı, 4.6 ribaunt ortalamaları ile mücadele etti.

Milli yıldız, Miami Heat forması giydiği dönemde 15 Ocak 2022'de oynanan maçta Philadelphia 76Ers karşısında 22 sayıyla kariyer rekorunu kırmıştı.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman'ın oğlundan Necati Ateş'e "Fatih Terimli Pana" göndermesi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler