Önder Özen: "Anderlecht, Avrupa futbolunda mazisini arıyor"

25.10.2018 - 19:04 | Son Güncellenme: 25.10.2018 - 22:04

Önder Özen: "Anderlecht, Avrupa futbolunda mazisini arıyor"

beIN Sports yorumcusu Önder Özen, Avrupa kupalarında oynanan mücadeleleri değerlendirdi. Önder Özen, Anderlecht - Fenerbahçe maçının öncesinde şu ifadelerde bulundu:

Anderlecht, Avrupa futbolunda mazisini arıyor. Santini Hollanda Ligi’nde 3-4 sene önce büyük bir çıkış yaptı ve önemli bir santrafor. Kendi durumundan memnun olmayan Anderlecht, kendi durumundan hiç memnun olmayan bir Fenerbahçe ile karşılaşacak. Ne mutlu Fenerbahçe’nin kadrosunda bir yerli oyuncu Harun var. Bir Türk takımı maça çıkıyor ve sadece bir Türk oyuncu. Bu spor ne amaçla yapılıyor diye bazen kendime soruyorum.

Fenerbahçe’nin 11’inde sadece bir yerli oyuncu gördüğüm zaman Fenerbahçe’nin ve bizim futbola bakış açılarımızı sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum. Aralarındaki eski maçlara baktığımız zaman da Fenerbahçe’nin top vermeden oynadığını görüyoruz.

Phillip Cocu, rakibi karşılarken veya topa sahip olduğunda iki farklı formasyonla oynayacaktır. Ancak yine saha içerisinde biz takımı dörtlü formasyonla göreceğiz. Savunmanın önünde iki defansif karakterli oyuncu, Reyes ve Jailson olacak. Hasan Ali ve Isla kanat oyunun çizgiye çıkarak oynayan oyuncular olacaklar. Ayew’in problemi kaliteden çok istikrarla ilgili. Maç içerisinde dalgalanma yaşıyor. Bir kalite sorunu yok ancak performansla alakalı bir güven sorunu var.

Fenerbahçe’de ilgilendiren bir şeyler değişecek. Benfica dışında tüm deplasmanlarda Fenerbahçe kilidi açmaya çalışan taraftı. Bugün Anderlecht son şansı. Matematiksel olarak değil ama yazılmamış kurallara göre 1 puan bile Anderlecht’i grup dışında bırakır. Bugün bu nedenle ev sahibi mantalitesiyle oynayacaklardır. Açmaya çalışan taraf Anderlecht olacağı ve Benfica kadar güçlü olmadığı için farklı bir maç görebiliriz.

Fenerbahçe’nin henüz bir oyun pratiği yok ama Anderlecht’in var. Anderlecht’in Fenerbahçe’ye göre oynaması çok zor ancak bu Fenerbahçe için kolay. Fenerbahçe, Anderlecht’i oyun pratiğinden uzaklaştırabilir.

İlk devreden güzel bir sonuç çıkmadı. İkinci devre 3-1 ya da 5-1’de kazanabilir. Benzia’nın şutu, Frey’İn pozisyonları var. İstatistikler her şeyi göstermez ancak fikir verir. Takım oyunu bazında Anderlecht oldu. İlk devrenin galibi ise Bakkalı. Takım oyunu konusunda gerideyiz. Bireysel bir oyuncunun çıkmasını bekliyoruz. Artık Benzia, Slimani bireysel olarak öne çıksın.

Frey’in gol fırsatlarını değerlendirmesini gerekirdi. Oyuncuların tek tek ele aldığımız zaman Anderlecht’in öne çıktığını söyleyebiliriz. İlk yarıda işler iyi gitmedi. Artık tüm yükü Eljif’e yıkmak ve her şeyi ondan beklememek gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler