"Önemli olan bu enerjiyi devam ettirebilmek"

07.09.2017 - 23:17 | Son Güncellenme: 07.09.2017 - 23:17

 AJANSSPOR - A Milli Basketbol Takımı Kaptanı Sinan Güler, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu'nda 89-79 kaybedilen Letonya maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Sinan Güler'in sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Kaybettiğimiz 3 maç da birbirine çok benziyor, skorlar ve oynadığımız oyunlar. Maçın genel kısmında iyi bir basketbol oynadık. Belli bir bölümde hep beraber yapmamız gerekenleri unuttuğumuza inanıyorum. Rakibin savunma taktiğini değiştirmesinden veya heyecandan olabilir. Son bölümlerde istediğimiz şekilde oynayamadık; top kayıpları olsun, yediğimiz 2-3 kolay şut olsun. En iyi maçını oynadı 7 numara (Janis Blums), onun da etkisiyle kaybettiğimizi söyleyebilirim.

Savaşmak zorundayız. İlk günden beri konuşuyoruz. Yaşımız ve tecrübemiz gereği savaşarak oynamalıyız. 5 maçta da bunu iyi şekilde ortaya koyduk. Hazırlık maçlarında doğru yaptığımız şeyler vardı, belki hepsini sahaya yansıtamadık. Hep konuştuğumuz; ilk günden itibaren enerjisiyle oynayan ve Türk sporseverlerin saygı duyabileceği bir takım yaratmaktı. Sonucu da bu turnuvada, ilerleyen turnuvalarda lehimize çevirebiliriz. Önemli olan bu enerjiyi devam ettirebilmek.

Basın toplantısı

Sinan Güler basın toplantısında ise; grupta kaybettikleri maçların bir benzerinin Letonya karşısında gerçekleştiğini söyleyerek, "Maça biraz yavaş başladık ancak ardından toparlandık. Oyuna ortak olduk. Sonunda ise küçük hatalar yaptık ve atışlar kaçırdık. Daha önce kaybettiğimiz 2 maçtakine benzer şekilde kritik hatalar oldu." şeklinde görüş belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler