'Organize bir iş var'

15.03.2020 - 21:03 | Son Güncellenme: 15.03.2020 - 21:29

Erman Toroğlu Süper Lig'in 15. haftasında 0-0 berabere biten Galatasaray - Beşiktaş ve 1-1 tamamlanan Trabzonspor - Başakşehir maçlarını değerlendirdi. Toroğlu, 15 Mart Pazar akşamı A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında konuştu. Hakem kararlarını ve tartışmalı pozisyonları da değerlendiren Toroğlu'nun açıklamalarını derledik.

'Organize bir iş var'

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Galatasaray - Beşiktaş ve Trabzonspor - Başakşehir karşılaşmalarını değerlendirdi.

A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında konuşan Toroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

'Galatasaray ilk maça göre oynadı'

Beşiktaş yenemedi bitti. Galatasaray ilk maça göre oynadı. Trabzonspor ve Başakşehir berabere kalınca önce yenilmemek istedi. Galatasaray, ben Trabzonspor ve Başakşehir’i yenersem yukarıda kalabilirim diyor. İki rakiple oynamak büyük avantaj.

Galatasaray’ın kaderi kendi ellerinde. Çıkacak rakipleriyle oynayacak. Başakşehir maçında bir hakem seyrettim. Galatasaray - Beşiktaş maçında iyi bir hakem seyrettim. Trabzonspor - Başakşehir maçında iğrenç bir olay vardı. Artık yapmayın, ahlak ötesi bir şey bu.

Hakem olarak sen gördün, ben de senin gördüğünü gördüm. Hadi bizi yedi VAR ne yapıyorsun sen? Tuvalete mi gittin o sırada? Futbolun içine yaptınız. Defolup gidin çünkü defo bırakıyorsunuz futbolda. Ben bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum.

'Organize bir iş var'

Bu işte bir organize iş var. Bu işi gördükten sonra birisi gelip sorsun ben de ona göstereyim ne olduğunu. İnanamadım. Kendimi koydum oraya, ben orada maçı bitirmezdim. Kendimi de, Trabzon’u da duman ederdim.

Abdülkadir topu ayağıyla aldı almadı bunu tartışırız. Kimisi penaltı der kimisi inanmaz. Hepsine varım. Ama bu pozisyon ahlak ötesi bir pozisyon. Bu ahlak ötesi pozisyonu sosyal medyadan falan seyredin, dediklerimden daha fazlasını söylersiniz.

Bugün Trabzonspor’a operasyon yapıldı. Hadi sahada görmedin, sizin önünüze ekran koyuyorlar neyi görmüyorsunuz, kimi yiyorsunuz siz? Bu nasıl bir terbiyesizlik.

Bu hakemler şeytandan önce doğmuş. Adamı kayığa bindirip gönderirler.

Top havalanıyor, Donk topa vuruyor. Aut’a gittikten sonra kaleci Donk’a kontrolsüz bir şekilde faul yapıyor. Top oyun alanına dönse hakem olsam avantaja bırakırdım, olmazsa penaltıyı verirdim. Kalecinin yaptığı çok büyük hata.

Siz istediğinizi yapın, başınıza bir şey gelmez demiş olabilirler mi? Bir stoper, Skrtel bir pozisyonda bunu yapamaz. VAR hakemi o sırada tuvalete gitmiş.

Hakemin bu pozisyonu görmediğini mi zannediyorsun? Birinci ve ikinci maç yapıyor. Birbilerinin en yakın rakipleri. Bu hırsızlık değil. Ahlak noktası bir iş. Hakem görmüyor, VAR çağırmıyor. Bundan sonra Başakşehir ve Trabzonspor maçlarına verilen hakemlere bakacağım.

Türkiye’de artık orta oyunu oldu bu işler. Ben hakemliğe başladığım zaman bittiğinde gözlemci ya da hakem olmayacağım diye karar almıştım. Nihat Özdemir, seneye bunları yapın. Baba oğul, akraba hakemlere bakın.

Senin için hazırladığımız haberler