Orhun Ene transferleri ve Tofaş'ın hedeflerini anlattı!

07.07.2017 - 15:57 | Son Güncellenme: 07.07.2017 - 15:57

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ’ın Coach’u Orhun Ene, EuroCup kurasını ve transferde ne yapacaklarına dair Basketball.com.tr sitesine açıklamalarda bulundu.

 

EuroCup D Grubu’nda Gran Canaria Las Palmas, Zenit St. Petersburg, Dolomiti Energia Trento, Ratiopharm ULM, Asvel ile eşleşen TOFAŞ’ta Coach Orhun Ene, Euro Cup’ın zorluğuna dikkat çekti. Ene, aynı zamanda turnuvayı genç oyuncuları için bir fırsat olarak gördüğünü belirtti.

Takımların hepsi kaliteli, güçlü takımlar. EuroLeague’in bir alt seviyesindeki takımların oynadığı bir kupa. Senelerden beri oturmuş düzenleri olan kaliteli bir şekilde kurulmuş takımların olduğu bir kupa. Şimdilik grupla ilgili o zayıftı, bu güçlüydü veya bunu yeneriz diyebileceğimiz bir durum yok. Başından sonuna kadar turnuvayı iyi oynamak lazım. İç sahada saha avantajını iyi kullanmamız gerekiyor. Evinizdeki maçları kazanıp deplasmanda da bir galibiyet koparabilirsek gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Diğer takımlardan çok kendimiz bu turnuvayı nasıl oynayacağız onu düşünmemiz gerekiyor. İki sene önce TBL’de mücadele eden bir takımdık. Basamakları üst üste geçerek Avrupa seviyesine kadar geldik. Kulübün geçmişte Avrupa’da başarısı olsa da bu yeniden yapılanma süreci içinde bizim için ilk senemiz. Onun için kolay olmayacak ancak bu sezonu iyi değerlendirmeliyiz ileri ki sezonlar için tecrübe kazanmalıyız.”

“Gençler için bu kupa çok önemli” 

Avrupa Kupasına çok önem veriyoruz. Bizim kendi kadro yapımız itibariyle de hem Türkiye Ligi’nde hem de Avrupa kupalarında rotasyonla oynamamız gerekiyor. En az 10 tane oyuncuyla oynamamız gerekiyor. Kadromuzdaki genç oyuncuların bu şekilde tecrübe kazanacağını düşünüyorum. İleride milli takımlar için de önemli bu. Oyuncularımızın hepsi milli takımlar için aday oyuncular. Burada basketbollarını geliştirip ileride milli takım seviyesine kadar geleceklerini umuyorum. 

“Transferi bitirdik” 

Transferde ne yapacakları ile ilgili de açıklamalarda bulunan tecrübeli coach, daha fazla transfer yapmayacaklarını açıkladı.

“Kendi bütçemiz doğrultusunda hareket ettik. Şu anda kadromuzu oluşturduk ve oyuncu transferi defterini kapattık. Daha fazla transfer olmayacak.” 

Senin için hazırladığımız haberler