“Orman, tüm Galatasaraylılardan özür dilemelidir”

02.03.2019 - 03:37 | Son Güncellenme: 02.03.2019 - 03:37

Galatasaray’ın etkin isimlerinden, son seçimlerde başkan adayı olan Ozan Korkut, Fikret Orman’ın Kuşüpler Birliği adına yaptığı açıklamayla ilgili sert bir bildiri yayımladı.

İşte o bildiri:

Galatasaray camiası sadece Galatasaray Spor Kulubü Başkanından ve Yöneticilerinden ibaret değildir. Sayın Fikret Orman samimi ise tüm hocamız ve futbolcularımız da dahil camiamızdan ve milyonlarca Galatasaray taraftarından da özür dilemelidir.

Dostluk buluşması adı altında yapılan bir buluşmada Galatasaray'ı hiç konusu yokken eleştirenlerin ve doğru olmayan içerikle laf edenlerin dostluk konusunda samimi olduklarına inanmıyorum.

Her şey sadece parada demek değildir. Galatasaray Spor Kulübü'nün hangi imkanları ülkemize sağladığını görmek istiyorsak kazanmış olduğu kupalar, getirmiş olduğu dünya çapında başarıların bedelini hesaba katmamız lazım. 2000'den bugüne ülkemiz adına yapılan tanıtımda katkısı 10 milyar doların üzerindedir. Biz Galatasaraylılar bundan gurur duyuyoruz.

Rakibine laf ederek büyük ya da başarılı Başkan olunmuyor. Madem etikten bahsediliyor o zaman herkes en iyi şekilde kendi yaptıklarını ve başarılarını anlatsın.

Süper Lig'in yarattığı yıllık ciro 650 milyon dolar. Premier Lig'in yıllık geliri 7 milyar Euro; şu anda biz İngiltere ikinci liginin bile gelir olarak gerisindeyiz. Championship 750 milyon dolar gelir elde ediyor. Futbolu yönetenler önce bu acı veren gerçeğe baksınlar.

Biz hızlıca adaleti sağlayıp, kulüpler arasındaki kısır tartışmaları bırakıp ürünümüzü tartışmasız hale getirmeliyiz. Kendi değerini düşüren bir yapı var şu an. Bu sürdürebilir bir şey değil. Doğru bir yol haritası çizerek gelirimizi nasıl bu seviyelere getireceğiz, esas bunu tartışmalıyız.

Senin için hazırladığımız haberler