Ampute Milli Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak'ın Neden Gittiği Belli Oldu

19.05.2023 - 00:22 | Son Güncellenme: 19.05.2023 - 00:26

Ampute Milli Takımı ile Avrupa ve Dünya şampiyonlukları yaşayan teknik direktör Osman Çakmak'ın milletvekili aday adaylığı nedeniyle görevinden ayrıldığı ortaya çıktı.

Ampute Milli Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak'ın Neden Gittiği Belli Oldu

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Türkiye'ye Avrupa ve Dünya şampiyonluğu kazandıran Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak'ın görevine son verilmesine dair federasyondan açıklama geldi. İlk olarak Ajansspor'un duyurduğu haber üzerine yönetim Çakmak'a dair bir açıklama yaparak, Çakmak'ı doğru bilgi vermediğini savundu.

Federasyondan Çakmak'a yalanlama

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yönetim Yönetim Kurulu Üyesi Arda Günay, Ajansspora yaptığı açıklamada Ampute Futbol A Milli Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak’ın göreve yeni gelen başkan Alpaslan Erkoç'tan önce görevden alındığını söyledi.

''Milletvekili aday adayı olduğu için görevden alındı''

Günay, "Seçimden önceki TBESF Başkanı Arif Ölmez başkanlığında toplanan yönetim kurulu kararı ile, Osman Çakmak, milletvekilliği genel seçimlerinde aday adayı olduğu için görevden alındı" dedi.

İlgini Çekebilir
Avrupa ve Dünya Şampiyonu teknik direktör gitti
Habere Git

Çakmak'ın yerine İsmail Temiz geldi

Osman Çakmak'ın yerine Gazi İsmail Temiz’in Ampute Futbol A Milli Takım Teknik Direktörü olarak atandığını kaydeden Günay, dolayısı ay yıldızlı takımda halihazırda bir boşluk bulunmadığını vurguladı. Günay, ampute millilerin Uluslar Ligi'ne hazırlandıklarını da dile getirdi.

Osman Çakmak "Haksızlık'' dedi ancak

Osman Çakmak, Ajansspor'a yaptığı açıklamada federasyonun görevine son verdiğini ve bunun kendisine bir haksızlık olduğunu açıklamıştı. 3 Mayıs'taki olağanüstü seçimle göreve gelen Alpaslan Erkoç yönetimiyse bu açıklamasıyla Çakmak'ı yalanlamış oldu. Osman Çakmak, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuştu.

TBESF iki ay önce teşekkür etti

TBESF'nin resmi internet sitesinde de milletvekili aday aday olduğu için Osman Çakmak'a bugüne kadar verdiği hizmetlerden ötürü iki ay önce teşekkür mesajı yayınladığı da ortaya çıktı.

Federasyona resmen bildirmemiş

Açıklamada, Çakmak'ın adaylığının medyadan öğrenildiğine vurgu yapılması dikkat çekildi: "Kamuoyunun bilgisine… Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörümüz, Osman Çakmak’ın milletvekilliği genel seçimlerinde aday adayı olduğu çeşitli mecralarda yer almıştır. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu olarak sayın hocamıza çıktığı bu yolda başarılar diler, bugüne kadar vermiş olduğu emekler için teşekkür ederiz. Saygılarımızla TBESF." 

Avrupa ve Dünya şampiyonu yaptı

2010-2019 arasında futbolcu olarak Ampute Milli Takımı'na hizmet eden Çakmak, 2020'deyse teknik direktör oldu. Oyuncu olarak millilerle 2017'de Avrupa Şampiyonluğu yaşayan Osman Çakmak, 2018'de de Dünya ikincisi oldu. Çakmak, teknik direktör olaraksa Türkiye'yi 2021'de Avrupa, 2022'de de Dünya şampiyonu yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler