"Oynasak da oynamasak da kararın arkasındayız"

08.05.2020 - 23:10 | Son Güncellenme: 08.05.2020 - 23:11

Antalyaspor teknik direktörü Tamer Tuna TRT Spor'a yaptığı açıklamada, "Maçların tatil edilmesi doğruydu, bugün de net bir karar verildiyse bunu sağlıklı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Antrenmanların devam ettiğini söyleyen Tuna, "Biz bulunduğumuz konuma göre biraz şanslıydık. Ancak ne kadar çalışırsanız çalışın takım çalışması gibi olamaz. Bugün ilk çalışmayı yaptık, tam hazırız diyemem ama istediğimiz neticeyle karşılaştık. TFF'nin bize hazırlıkla ilgili önerileri vardı. Biz ona uymaya çalışıyoruz. Antrenmanda neler yapmamız gerekiyorsa onları yaptık" dedi.

"Alınan karara saygı duyuyorum"

TFF'nin bir tarih açıklamasının doğru bir hamle olduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam, "Maçların tatil edilmesi doğruydu, bugün de net bir karar verildiyse bunu sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bir tarih verilmeliydi ve bu yapıldı. En azından takımlar için hazırlık süreci var. Bu süreci iyi kullanabileceğimizi düşünüyorum. Alınan karara saygı duyuyorum, önümüzde bir süre var ve o gün gelince durumu göreceğiz. Antalyaspor olarak oynasak da oynamasak da kararın arkasında duracağız. Kişisel olarak liglerin bitirilmesini istiyordum ama bunu da tedbirlerin alınarak olmasını isterim" ifadelerini kullandı.

Tamer Tuna'nın diğer açıklamaları şu şekilde:

IFAB'ın 5 oyuncu değişikliğiyle ilgili kişisel bakmak istiyorum. İkinci yarıda 9 maçın 5'inde 5 oyuncuyu devre arası değiştirdik. Bu konuya alışığız. İki yıl önce de 18'den 21'e çıktı kadro sayısı. Kulüpler zaten ekonomik sorunlardan bahsediyor, oyuna giren oyuncuların alacakları da artacak. Bu işin zihinsel yapısıyla ilgili. 2 oyuncunun devre arası değiştirilmesi, 3 oyuncunun oyun içerisinde değiştirilmesi çok mantıklı. Bunu teknik direktör üzerinde bir baskı olarak görmüyorum.

Altyapı mesajı....

Bu şerde bir hayır olacağını düşünüyorum. Altyapı, TFF ya da kulüplerin kararı olmamalı. Antalyaspor bu anlamda çok büyük bir adım attı. Melese yabancı sınırı da değil. Birçok oyuncumuz, Türkiye'de şans bulamayarak Avrupa'da vitrine çıktı. Devre arası biz de 30 yaş üstü oyuncu dahil ettik. Ancak takımımıza direkt katkı sağlayacak oyuncuları aldık. Ligde kalma pozisyonumuzla ilgili kısa vadeli kararlar verdik. Antalyaspor'da ben 3. teknik direktörüm, mecburen bu transferleri yaptık. Oynadığımız 9 maç, bizim için inanılmaz tecrübe oldu. Oynarsak aynı performansı, kaldığımız yerden sürdüreceğimizi biliyorum.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler