Ozan Kabak: "Finalin İstanbul'da olması beni motive ediyor"

05.03.2021 - 23:59 | Son Güncellenme: 06.03.2021 - 00:09

İngiltere Premier Ligi haberleri... İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool forması giyen milli futbolcumuz Ozan Kabak, S Sport'a flaş açıklamalarda bulundu. Kabak, gelecek hedefleri, idolü Virgil van Dijk ve İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali hakkında da konuştu. Detaylar haberimizde...

Ozan Kabak: "Finalin İstanbul'da olması beni motive ediyor"

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Liverpool forması giyen milli futbolcu Ozan Kabak, idolü Virgil van Dijk'tan, hayallerinden ve yeni kulübünde geçirdiği sürede yaşadıklarından bahsetti.

Ozan Kabak, S Sport'ta yayınlanan Çift Forvet programına konuştu.

"Virgil van Dijk ile oynamak için sabırsızlanıyorum"

İlk olarak Virgil van Dijk ile ilgili soruya yanıt veren Kabak, "Virgil van Dijk gerçekten, benim her zaman söylediğim gibi idollerimden biri. Burada onunla tanışmak çok güzel benim için. Bana çok güzel tavsiyeler bulundu oynadığımız oyun hakkında. Şu an bir rehabiltasyon sürecinden geçiyor. Umarım en yakın sürede geri döner ve birlikte sahaya çıkarız onunla. Virgil van Dijk ile oynamak için sabırsızlanıyorum. İnşallah en yakın zamanda onunla oynarım. Sakatlığını atlatır atlatır. Bakalım" dedi. 

"Evet, Nuri ağabey ile mesajlaştım diyebilirim"

'Nuri Şahin'in ardından Liverpool forması giyen 2. Türk oyuncusun. Kendisiyle konuştun mu, bir tavsiyesi oldu mu sana Liverpool'a gelirken?' sorusuna 20 yaşındaki savunma oyuncusu, "Evet, Nuri ağabey ile mesajlaştım diyebilirim. Beni tebrik etti ve Jürgen Klopp'un ne kadar harika birisi olduğunu söyledi. Nuri ağabey zaten Türk futbolunun en büyük yeteneklerinden bir tanesi. İnşallah ben de onun izinden giderim" şeklinde konuştu.

"Şampiyonlar Ligi oynamak benim için ayrı bir motivasyon"

'Daha önce Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde forma giymiştin. Şimdi de Liverpool ile de ilk Şampiyonlar Ligi maçında maçın oyuncusu seçildin. Turnuvanın önemi senin için nedir?' şeklindeki soruya Kabak, "Şampiyonlar Ligi'nin benim için çok ayrı bir yeri var. Şarkısını duymak bile beni çok duygulandırıyor, beni motive ediyor. En son Galatasaray'da oynamıştım, çk güzel maçlar çıkarmıştım. Ama galibiyet alamamıştık. Burada ise 2. turda Leipzig'e karşı çok güzel bir galibiyet aldık. Ben de iyi bir oyun sergiledim. Çok mutluyum, Şampiyonlar Ligi oynamak benim için ayrı bir motivasyon, ayrı bir heyecan" açıklamasını yaptı.

"Premier Lig'de olduğum için çok mutluyum"

'Almanya Ligi ve Premier Ligi nasıl kıyaslarsın?' sorusuna Kabak, "Bundesliga ve Premier Lig birbirlerine bağlı iki lig. Bundesliga'da oynayan oyuncuların bir sonraki adımı genelde Premier Lig oluyor. Hocamızda da oluğu gibi. İki ligde üst düzey ligler ve fiziksel boyunun ve temponun çok üst düzey olduğu iki lig ama tabii ki farklılıklar var. Ben de adapte olmaya çalışıyorum. Burada da önceden Bundesliga'da oynayan oyuncular var. Onlar da bana yardımcı oluyor bu süre içinde. Ama ben Premier Lig'de olduğum için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

"60 bin kişinin içinde Anfield Road'da oynamak benim için mükemmel olur"

'Liverpool ünlü tribünü The Kop önünde oynamak hakkında ne düşünüyorsun, bu konuda heyecanlı mısın?' sorusuna Kabak, "Evet, dediğiniz gibi çok heyecanlıyım. 60 bin kişinin içinde Anfield Road'da oynamak benim için mükemmel olur. Şu an pandemiden dolayı öyle bir şey mümkün değil ama inşallah en yakın zamanda You'll Never Walk Alone şarkısını taraftarlardan dinlerim." dedi.

"Liverpool'un gelenekleri her zaman şampiyonluktur"

'Bu sezon hedeflerin ve beklentilerin neler, ilk 4'te bitirmek Liverpool'u mutlu edecek mi?' sorusuna Kabak, "Liverpool'un gelenekleri her zaman şampiyonluktur, bu senede biz elimizden gelen her şeyi yapacağız ve bütün maçları kazanıp üste çıkacağız. İnşallah bu seneyi Şampiyonlar Ligi potasında bitiririz" diye konuştu.

"Finalin İstanbul'da olması benim için ayrı bir motivasyon"

'Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'ni kazanma şansını nasıl görüyorsun bu sezon?' şeklindeki soruya 20 yaşındaki genç oyuncu, "Liverpool 2 sene önce kazandı Şampiyonlar Ligi'ni. İnşallah bu sene tekrar ederiz ve finalin İstanbul'da olması benim için ayrı bir motivasyon, ayrı bir güzellik. Şu an adım adım atmamız gerekiyor bence. Leipzig engelini geçtikten sonra sıradaki adım gelecek. Bence adım adım bakmak en mantıklısı" diyerek sözlerini tamamladı. 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler