Ozan Kabak'ın golü takımına yetmedi! Leipzig seriye bağladı!

16.12.2023 - 23:51 | Son Güncellenme: 17.12.2023 - 00:15

Almanya Bundesliga'nın 15'inci haftasında RB Leipzig, sahasında Ozan Kabak'lı Hoffenheim'ı ağırladı. Milli futbolcu, karşılaşmada takımının tek golünü kaydetti. İşte detaylar.

Ozan Kabak'ın golü takımına yetmedi! Leipzig seriye bağladı!

AJANSSPOR HABER

Bundesliga'nın 15'inci haftasında RB Leipzig, Red Bull Arena stadyumunda Hoffenheim'ı konuk etti. Karşılaşmada milli futbolcu Ozan Kabak, ilk 11'de başladı. RB Leipzig, ilk yarısı 1-1 biten karşılaşmayı 3-1 kazandı ve puanını 32'ye yükselterek 3'üncü sırada yer aldı. RB Leipzig'e galibiyeti getiren goller; Klostermann, Emil Forsberg ve Mohamed Simakan'dan geldi. Hoffenheim'ın maçtaki tek golü ise A Milli futbolcu Ozan Kabak'tan geldi.

Ozan Kabak attı ama yetmedi

23 yaşındaki başarılı Türk futbolcu Ozan Kabak, 42'nci dakikada attığı golle skorda dengeyi sağladı ve karşılaşmanın ilk devresi 1-1'lik eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda Forsberg ve Simakan'ın gollerine engel olamayan Hoffenheim, sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Milli stoper, bu sezon çıktığı 13 maçta 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Atilla Szalai yine forma giymedi

Sezon başında Fenerbahçe'den 12.3 milyon euro'luk bonservis bedeliyle Hoffenheim'ın yolunu tutan Macar stoper, Alman ekibinde çok fazla süre alamadı. Hoffenheim'ın bu sezon oynadığı 17 resmi maçın sadece 5'inde forma bulan Atilla Szalai, gol ve asist üretemedi. 25 yaşındaki stoper, çıktığı 5 karşılaşmada toplamda 334 dakika sahada kaldı.

Weghorst ve Berisha sakatlıktan dolayı kadroda yer almadı

Bir dönem ülkemizde Fenerbahçe forması giyen Mergim Berisha ve Beşiktaş forması giyen Wout Weghorst, Hoffenheim'ın RB Leipzig maçında sakatlıkları nedeniyle yer almadı. 1.97'lik Hollandalı dev forvet Weghorst, Alman kulübüyle 14 maça çıktı ve 4 gol, 1 asistlik performansa imza attı. Mergim Berisha ise Hoffenheim formasıyla çıktığı 7 maçta gol ve asist üretemedi. 25 yaşındaki Alman santrfor, 7 maçın sadece 1'inde ilk 11'de yer aldı.

Leipzig'in golcüsü 3 maçtır suskun

2023-2024 yaz transfer döneminde Fransız takım Lens'tan Leipzig'e 38.5 milyon euro'luk bir bedelle transfer olan Lois Openda, Leipzig ile çıktığı 23 maçta 14 gol ve 3 asistle oynadı. Hoffenheim maçında 1 asistle oynayan Fas asıllı Belçikalı santrfor, son 3 maçta gol sevinci yaşayamadı. 23 yaşındaki golcü futbolcu, en son 2 Aralık'ta oynanan Leipzig - Heidenheim maçında gol sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler