Ozan Tufan: "Affedilmeyi bekledim..."

05.01.2019 - 22:13 | Son Güncellenme: 06.01.2019 - 01:13

Ozan Tufan: "Affedilmeyi bekledim..."

Spor Toto Süper Lig ekibi Fenerbahçe'den Aytemiz Alanyaspor'a kiralanan Ozan Tufan, beIN SPORTS'a özel açıklamalarda bulundu.

Tufan'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Teşekkürler ederim öncelikle. 8 ay gibi bir müddet uzak kaldım futboldan. Sadece antrenmanlarla geçirdiğim bir futbol vardı, özlediğim maçlar vardı, milli takım vardı hiçbirine dahil olamadım. Kendimde biraz suçu buluyorum, biraz daha dikkatli olmalıydım yaptığım hareketlerimde, çalışmalarımda, disiplinli olmak gerekiyordu. Olman gereken yerlerde büyük takımlarda böyle şeylerin cezası kesildiği zaman affı kolay olmuyor. O yüzden benim biraz daha dikkat etmem lazımdı. Fakat bir şey yaptığımda söylenemez. Sadece çalışmalarımdan biraz daha gayret etmem gerekiyor
diye düşünüyorum.

Buraya geldim Alanya'ya. Yeni bir kadro, yeni bir oluşum. Sergen hoca da zaten beni çok istiyordu, başkan da aynı şekilde. Çalışmalarımı en üst seviyeye çıkarmam lazım. Sonuçta burada kiralık olarak performans göstereceğim. 5-6 aylığına buradayım. Elimden gelenin en iyisini yapmam gerekir. Öncelikle burada en iyi performansımı gösterip milli takıma dönmem gerekir. Bunun için çok çabalayacağım. Bugünden itibaren kendimi buna endeksledim.

Sonuçta bizim hayatımız bu. Biz bundan ekmek kazanıyoruz, bunun hakkını vermemiz gerekir. Ben bunu bugün bir daha anladım. İşime dört kolla daha sıkı sarılıyorum. Bundan sonra daha farklı Ozan seyredecekler. Futbola aç bir Ozan görecekler. Ersun hocaya hayırlı olsun Fenerbahçe. Ben de aralarında olmak isterdim açıkçası. Bugüne kadar bir tek yanlışım olmadı, kusurum olmadı, kimseye saygısızlığım olmadı. Sadece A takıma geri dönmek isterdim. Fakat dediğim gibi burası yeni bir sayfa, yeni bir başlangıç.

Fenerbahçe'de kapanmış değil, kapanmayacağını da umuyorum. 2020'de son seneme gireceğim Fenerbahçe'yle. Buradaki iyi performansımla tekrar Fenerbahçe'de sözleşmemi uzatacağımı umuyorum. Öncelikle basamakları teker teker atmam lazım ki burada sağlam adımlar atıp önümüzdeki sezona dengesiz girmemek için. O yüzden burada sağlam adımlar atıp Fenerbahçe'ye geri döndüğümde tekrar kadroya katılmayı düşünüyorum. Elimden gelen her şeyi yapacağım, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Büyüklerimiz varken (kadro dışı) benim yorum yapmam doğru olmaz. Onların yorum yapması daha doğru olur. 2-3 defa yemek yedim hiçbir sonuç alamadım. Benim Fenerbahçe'yi ne kadar çok sevdiğimi takım arkadaşlarım çok iyi bilirler. En güzel örneği de Volkan abiye sorabilirler. Kimseyede saygısızlığım, kusurum olmadığını ona da sorabilirler. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sonuçta ben kötü bir şey yapmadım, kötü bir şey yapmadım. Belki büyüklerimize göre ters bir hareket oldui belki idman programlarında çalıştığım performansı beğenmediler belki bu sepeten dolayı beni bu durumda gördüler.

Her oyuncunun şansa ihtiyacı vardır diye düşünüyorum. Örneğin Aatıf, Volkan, Dirar gibi tekrar çağrılmalarında. Bende çağrılmayı beklerdim. Bana öyle bir şans tanınmadı. Herkesin içi rahat olsun, benim de içimde rahat. Ben yanlış yapmadım, onlarında bana yanlış yaptığını düşünmüyorum. Ali başkan ile konuştuğumda benimle çok güzel konuştu, çok güzel şeyler söyledi. Ona teşekkür ediyorum buradan. Böylesi kısmet, böylesi hayırlısıymış. En iyi şekilde burayı tamamlayıp geri döndüğümde gereken güzel cevabı o zaman vereceğimi düşünüyorum o zaman.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler