Özbek'ten flaş hamle! Galatasaray'ın tüm varlıklarına...

14.12.2019 - 08:28 | Son Güncellenme: 14.12.2019 - 08:31

Özbek'ten flaş hamle! Galatasaray'ın tüm varlıklarına...

Galatasaray’ın eski başkanı Dursun Özbek, kulüpten alacağı 20 milyon euro için 6 Aralık 2019 tarihinde kulübün taşınır ve taşınmaz tüm varlıklarına haciz koydurdu.

Galatasaray’ın Emlak-Konut’la yeniden anlaşmasının üzerinden çok geçmeden Dursun Özbek’ten flaş bir hamle geldi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre sarı kırmızılı kulüpten 20 milyon euro alacağı bulunan Özbek, 6 Aralık 2019 tarihinde kulübün taşınır ve taşınmaz tüm varlıklarına haciz koydurdu. Bu durum borç yapılandırması konusunda görüşmeler yapılan Bankalar Konsorsiyumu ile de paylaşıldı.

Konuyla ilgili Özbek Turizm’den Bankalar Konsorsiyumu’na gönderilen yazıda, “Ocak 2018 itibarı ile şirketimiz kulüpten 20 milyon Euro alacaklı durumdadır. Galatasaray Yönetim Kurulu tarafından 17 Ekim 2019 tarihinde tarafımıza sunulan, 2022 yılına kadar uzanan ve herhangi bir faiz içermeyen 3 yıllık ödeme planı şirketimiz tarafından sunulduğu şekli ile kabul edilmiştir. 5 Aralık 2019’a kadar geçen 1.5 aylık süre zarfında şirketimizin bu mutabakatın yazılı protokole dönüştürülmesi konusundaki tüm başvuru ve talepleri Galatasaray Yönetim Kurulu tarafından cevapsız bırakılmıştır. Konunun çözümü ulaştırılamaması şirketimizi 6 Aralık 2019 tarihinde yasal süreç başlatmak zorunda bırakmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Özbek’in bu hamlesi sonrası Galatasaray’ın Bankalar Birliği ile olan borç yapılandırması görüşmeleri durdu. Başkan yardımcıları Yusuf Günay ve Kaan Kançal, haciz işlemlerini durdurması için Dursun Özbek’le bir görüşme gerçekleştirdi ancak sonuç alınamadı. Bu duruma sinirlenen başkan Mustafa Cengiz’in elindeki belgelerle bir basın toplantısı düzenleyeceği kaydedildi. Cengiz yönetiminin iddiasına göre Dursun Özbek seçimi kaybettikten sonra 22 Ocak’ta bir senet düzenleyip 16 Ocak 2018 tarihini attı ve kulübü böyle ipotek ettirdi.

Dursun Özbek ise Mustafa Cengiz yönetimiyle defalarca görüşmesine rağmen paranın geri ödenmesi konusunda herhangi bir gelişme olmadığını ve bu yüzden son çare olarak haciz işlemi başlatmak zorunda kaldığını bildirdi.

Senin için hazırladığımız haberler