Özbey istifa etti Akhisar seçime gidiyor

16.02.2023 - 09:40 | Son Güncellenme: 16.02.2023 - 09:47

Defalarca kayyımlık olan, mahkeme kapılarında süründürülen Akhisarspor olağanüstü seçim kararı aldı. Evren Özbey yönetimi seçime gitme kararı aldı. İşte detaylar...

Özbey istifa etti Akhisar seçime gidiyor

AJANSSPOR - HABER

Spor yorumculuğu yapan Avukat Bışar Özbey'in kardeşi olan Evren Özbey, profesyonel yönetici olarak geldiği ve başkan gibi yönettiği kulübün 28 Mart 2021'den beri resmi başkanı olarak da idare ediyordu.

Üyeler seçim kararı aldırdı, Özbey yönetimi durdurdu

Bazı üyeler yargıya giderek kayyım ve seçim kararları aldırsa da Özbey yönetimi de karşı hamlelerle her seferinde yargıdan yürütmeyi durdurma kararları aldı.

Ancak borçları ödemeyen Evren Özbey yönetimi istifa etti ve seçime gitme kararı alındı. Kulübün 5 milyon Euro borcundan dolayı transfer yasağı da bulunuyor.

Akhisar'dan yapılan açıklama şu şekilde: “Yönetim kurulumuz bugün saat 12.00'de dernek merkez adresinde toplandı. Kulübümüzün geçmiş sezonlardan kalan 5 milyon Euro borca kaynak üretilemediğinden ve bu borç sebebiyle olan Transfer yasağının kaldırılamaması sebebiyle olağanüstü kongre kararı alınmıştır. Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin olağanüstü genel kurul toplantısının, 4 Mart 2023 Cumartesi günü saat 15.00'de Atatürk Mahallesi 167. Sokak'taki adresinde yapılmasına, oy çokluğu sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının 11 Mart 2023 Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılmasına, genel kurul toplantısının derneğimizin resmi internet sitesinde veya en az bir gazetede ilan edilerek, üyelerimizin genel kurul toplantısına çağırılmasına katılanların oybirliği ile karar verilmiştir"

Türkiye Kupası'nı kazanmışlardı

Yakın tarihe kadar Süper Lig'de olan ve Okan Buruk yönetiminde Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan kulüp, Özbey idaresinde büyük bir çöküş yaşayarak 3. Lig'e kadar geriledi.

3. Lig'de küme düşme yolunda

Şimdilerde TFF 3. Lig 3. Grup'ta yer alan Akhisarspor 21 haftada aldığı 2 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 yenilgiyle 14 puan topladı ve 18 takımlı ligde 17. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler