Özdemir: VAR'ı ikiye ayırıyorum

14.02.2021 - 08:24 | Son Güncellenme: 14.02.2021 - 15:41

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'de yaşanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi kararları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Süper Lig'de Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi birçok kulübün eleştirdiği VAR Sistemi Türkiye'de kalkacak mı? İşte yanıtı ve detaylar...

Özdemir: VAR'ı ikiye ayırıyorum

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, son dönemlerde yaşanan VAR uygulaması kararları hakkında açıklamalarda bulundu.

Herkes VAR'dan şikayetçi

Sabah'ta yer alan habere göre; Türkiye'de herkes Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden şikâyetçi! En son Fenerbahçe, Galatasaray derbisindeki ofsayt kararına isyan etti. Sarı-lacivertliler, benzer durumların yaşanması halinde dosyayı Avrupa'ya taşıyacağını açıkladı. 

"Hakem maçın her karesine hakim olamıyor"

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise tartışılan VAR sisteminin devam edeceği mesajını verdi.

Özdemir, "Hakem maçın her karesine hakim olamıyor. Onu dışarıda 10 bin göz izliyor. VAR sistemiyle futbola teknoloji geldi. VAR hakemleri kameralardan olayı tespit ediyor" dedi.

"VAR sistemi, UEFA'nın da takdirini kazanan bir sistem"

VAR sisteminin UEFA'da da devamlı tartışıldığını, geliştirilmeye çalışıldığını anlatan Başkan Özdemir, "Bizim kurmuş olduğumuz VAR sistemi, UEFA'nın da takdirini kazanan bir sistem. İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya, İtalya her yerde VAR sistemi tartışılıyor.

"Sistem çizgiyi çiziyor"

Çünkü, bir olay var ve karar verici insanlar var. VAR'ı ben ikiye ayırıyorum. İlki ofsayt kararları. Orada işin içine matematik giriyor. Sistem çizgiyi çiziyor. İkincisi, penaltı ve kart kararları. Ele değmeler, fauller ya da kırmızı kartlar tartışmaya açık. Bütün dünyada bu var" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler