Özdemir'i adım adım istifaya götüren düello!

17.06.2020 - 17:23 | Son Güncellenme: 17.06.2020 - 17:52

Özdemir'i adım adım istifaya götüren düello!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Nihat Özdemir'i, adım adım Fenerbahçe üyeliğinden istifaya götüren açıklamaları kronolojik olarak sıraladık. Peki, olaylar nasıl başlamıştı? Başlık, başlık hatırlayalım... Nihat Özdemir'in şike açıklamaları, Semih Özsoy'un FETO sorusu, Özdemir'den başarısızlık açıklaması, '2010-2011 şampiyonu kim' sorusu, Vefa Küçük'ün açıklaması ve mektubu, Özdemir'in Vefak Küçük'e yanıtı ve mektubu, Koç'tan zavallı açıklaması ve son olarak Nihat Özdemir'in Disiplin Kurulu'na verilmesi ve ardından istifa etmesi...

İsa Kethüda - AJANSSPOR

4 Haziran 2020

Bilindiği üzere Ekonomist Dergisi Instagram yayınına katılan Türkiye Futbol (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, 'Şikenin üstesinden gelmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız' sorusuna, "Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya'da, İngiltere'de ve Fransa'da da oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon... 2010-2011 sezonudur. Sezon geride kaldı. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık" yanıtını verdi. Bu yanıt sarı lacivertli camia tarafından büyük tepki çekti. 

5 Haziran 2020

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in açıklamalarına kulüp televizyonundan cevap verdi.

Özdemir'in talihsiz bir açıklama yaptığını ifade eden Özsoy, "Talihsiz bir açıklama diyemiyoruz. Yanlışlıkla yapılmış olsaydı talihsiz derdik. Neye hizmet ettiği belli olmayan ama belki kendince bilinen bir açıklama oldu. Açıklamayı şaşkınlıkla izledik. Yoldaş dediğimiz bir insanın böyle açıklama yapması akıllara durgunluk verecek bir durum.

"FETÖ'nün neresinde olduğunu anlatmalıdır"

Nihat Bey'in gerekeni yapması gerekiyor. Nihat Bey, FETÖ'yü lanetlemeli ve FETÖ illetinin neresinde olduğunu anlatmalıdır. En üzüldüğümüz nokta o dönemde mücadele eden insanların emeğine böyle bir saldırı yapılmış olmasıdır" diye konuştu.

5 Haziran 2020

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, federasyonun resmi sitesinden yazılı bir açıklama yaptı.

Ekonomist Dergisi'ne yaptığı şike açıklamasının ardından yapılan yorumları üzüntüyle takip ettiğini söyleyen Nihat Özdemir açıklamasında, "Herkesin bildiği gibi 2010-2011 sezonunda birçok kulüple ilgili şike tartışmaları' olmuştur. Yayındaki sözlerimde herhangi bir kulübün veya kulüplerimizin ismi geçmemiş, imada bulunulmamıştır.

"Asıl rezalet..."

Buna rağmen Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi tarafından konunun saptırılması asıl 'rezalet'tir. Daha üzücü olan ise Fenerbahçe gibi güzide bir kulübümüzün ve köklü bir camianın bu anlayışla yönetilmesidir" ifadelerini kullandı.

Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye hizmet etmenin bir gurur madalyası olduğunu vurgulayan Özdemir, "Türk futboluna ve Fenerbahçe Kulübü'ne, şu anda Fenerbahçe Başkanı ve Başkan Vekili olan şahıslardan daha uzun yıllar hizmet etmiş olmak gurur madalyamdır.

Adımı bir terör örgütü ile yan yana getirme cüretini gösteren Semih Özsoy'un şahsımla ilgili itham ve saldırılarını esefle kınıyor ve ayıplıyorum. Benim, yıllardır Türkiye'ye nasıl hizmet ettiğimi herkes biliyor" dedi.

Özdemir son olarak, "Türkiye'ye ve Fenerbahçe'ye olan hizmetlerimi sorgulamak başkan vekili olan şahsın haddine değildir. Göreve geldiklerinden bu yana sportif başarısızlıklarını sosyal medyanın yönlendirmesi ile örtmeye çalışanların bu tür açıklamalarına itibar edilmemesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

5 Haziran 2020

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in 2010-2011 sezonu hakkında yaptığı açıklamalara, FB TV canlı yayınına bağlanarak cevap verdi.

"2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?" 

"2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?" diyen Koç, "Nihat Özdemir'e sormak istiyorum: 2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir? '2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'dir' diye açıkça söyleyin ya da söylemeyin. O senenin şampiyonu kimdir çıkın ve söyleyin. Top çevirmeye gerek yok. Siz bizi hedef alıyorsunuz, defalarca hedef aldınız. Sizin gibi dost varsa düşmana ne gerek var" dedi.

7 Haziran 2020

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in tarihe 'rezalet' olarak not edilen beyanatlarının ardından Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Sayın Nihat Özdemir’in de kendisinin o zaman iddialara, ithamlara, kumpasa karşı verdiği mücadeleye ters düşen bir beyanat vermiş olması lazım birkaç gün önce vermiş olduğu beyanat.

Vefa Küçük'ten Nihat Özdemir'e çağrı

Son bir açıklama da Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ten geldi. Küçük, "Ben Sayın Özdemir’den bir düzeltme yapmasını bekliyorum, tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bunu yaptığı takdirde camiamızın yatışacağına, suhulete ereceğine inanıyorum. Dolayısıyla kulübümüzün yüce şahsiyetine kim olursa olsun, ben de dahil, Sayın Ali Koç da dahil, geçmişte Aziz Yıldırım dahil hiçbirimiz leke sürecek bir kelime sarf edemeyiz. Böyle bir itham yaptığımız zaman da kulübümüz geçmişte olduğu gibi taraftarlarımız, camiamız, üyelerimiz kenetlenir. Bugün de kenetlenmiş durumdayız. Bu kenetlenmenin yanlış anlamadan kaynaklanan bir kenetlenme olduğunu tahmin ediyorum, öyle olmasını ümit ediyorum. Sayın Özdemir’den açıklama bekliyorum" diyerek Özdemir'e çağrıda bulundu.

8 Haziran 2020

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'e mektup yolladı.

İşte Nihat Özdemir’in yazdığı mektup;

“Büyüğüm olarak ve üzerimde hakkınız olduğunu belirterek, son günlerde yapılan yanlış değerlendirmeler sonucunda gündem olan sözlerimle ilgili, maksadımın ne olduğunu açıkça söylememe dair bir çağrıda bulundunuz.

Divan Kurulu, her kulübün ve camianın en değerli organıdır. Bu kapsamda, sizin sağduyulu açıklamalarınıza istinaden şunu söylemek isterim ki; bana yöneltilen soruya karşılık verdiğim cevapta, asıl vurgulanmak istenen, tartışmaların o günden bu yana Türk futbolunda tekrar gündeme gelmemiş olmasıdır. Konuşmamda, başka bir maksat ve ima aramak, o çatı altında 18 sene boyunca yaptığım hizmetlere haksızlık olur.

Şahsımla ilgili içten açıklamarınıza teşekkür ediyor, bu tartışmanın, sizin de ümit ettiğiniz gibi artık sona ermesini diliyorum.

Saygılarımla”

15 Haziran 2020

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, FB TV'de yayınlanan "Gündem Özel" programında açıklamalarda bulundu.

"Federasyon başkanı için zavallı bir söylem"

3 Temmuz döneminde beraber mücadele etmiş yöneticilerin bu şekilde karşı karşıya gelmesine üzüldüğünü dile getiren Ali Koç, "Bu açıklamalar üzücü. Beceriksizlik ve aceleci. 'Konunun saptırılması asıl rezalettir' diyor. Çok fazla insan bu konuyu böyle kabullenmiş. 'Sportif başarısızlıklar...' dedi. Bu bir federasyon başkanı için zavallı bir söylem. Sosyal medyayı bizden çok daha fazla ciddiye alıyorlar. Pek çok insanı bu sebeple işten çıkaran zihniyet. Ben de gece bu konuyla ilgili düşüncelerimi paylaştım. Ben tekrar teşekkür ediyorum. Bizim kenetlenmizi sağladığı için ve kalbinin içindekileri daha net görmemizi sağladığı için teşekkür ediyorum. Kamuoyuna çıkarsak bunları tartışmayı isterim. Beraber mücadele etmiş yöneticilerin bu şekilde karşı karşıya gelmesi hoş bir şey değil. Bu konuyu kökünden bitirmek çok basitti. Sordum: '2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?' Çıkar Fenerbahçe derim ve tartışmalar biter. TFF ve UEFA tescillemiş Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu. Gidecek başka merci de yok. O günkü mücadelenizi inkar mı ediyorsunuz? Nedir burada niyet? İmkan yine kullanılmadı, soru cevaplanmadı. Bunun yerine gerilimi tırmandırmayı tercih etti." ifadelerini kullandı.

16 Haziran 2020

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Küçük, TFF Başkanı Özdemir'e mektupla verdiği yanıtta, "Sizin de başkan vekili sıfatıyla görev yaptığınız dönemin, yani 2010-2011'in şampiyonu Fenerbahçe’dir." ifadelerini kullandı.

Vefa Küçük'ten Özdemir'e mektup

Küçük, kulübün internet sitesinde de yer alan mektubunda, Özdemir'in ifadelerine açıklık getirmek üzere 8 Haziran'da kendisine gönderdiği yanıtın Fenerbahçe camiasını tatmin etmediğini vurgulayarak, "2010-2011'in şampiyonunun Fenerbahçe olduğunu TFF'nin önceki başkanı Sayın Yıldırım Demirören zamanında Türkiye Futbol Federasyonunca tescil edilmiş ayrıca UEFA ve CAS'ta da yapılan tüm haksız iddialar reddedilerek o makamlarca da tespit edilmiştir. Türk Mahkemelerinde uzun süren yargılamalarda hakkımızdaki kumpası kuranların emelleri ve oyunları bozulmuş ve yargı Fenerbahçe başkanı ve yöneticilerini beraat ettirmiştir. 2010-2011'in şampiyonu bellidir. Gerisi boş laflardır. Sizin de başkan vekili sıfatıyla görev yaptığınız dönemin, yani 2010-2011'in şampiyonu Fenerbahçe’dir. Sizin açık şekilde bu hakikati ifade etmeniz bekleniyor. Bu zaten malumun ilanı olur." ifadelerini kullandı.

17 Haziran 2020

Fenerbahçe yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ve Fenerbahçe eski başkanvekili Nihat Özdemir’i Fenerbahçe Disiplin Kurulu’na verdi. Nihat Özdemir de Fenerbahçe üyeliğinden istifa etti.

17 Haziran 2020

Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'i, 9 Haziran 2020 tarihinde Disiplin Kurulu'na sevk ettiklerini ve Özdemir'in bugün (17 Haziran) Fenerbahçe kulübü kulübün üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi. Ayrıca, sarı lacivertli yönetim Nihat Özdemir'in TFF başkanlığından da istifa etmesi gerektiğini ifade etti. 

1 senede her şey değişti! Madde madde kırılma anları...

Senin için hazırladığımız haberler