Beşiktaş'ta Transfer Gelişmesi: Rıdvan, Ersin, Serdar...

26.05.2022 - 13:56 | Son Güncellenme: 26.05.2022 - 17:56

Beşiktaş gelecek sezon sözleşmesi bitecek Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz ve Serdar Saatçı'nın sözleşmesini uzatmak istiyor. Futbolcuların vereceği karar transferi şekillendirecek.

Beşiktaş'ta Transfer Gelişmesi: Rıdvan, Ersin, Serdar...

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Beşiktaş'ta altyapıdan yetişen ve kadroda yer bularak kadronun değişmezlerinden olan kaleci Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz ve Serdar Saatçı konusunda flaş gelişmeler yaşanıyor.

Uzatılan sözleşme TFF'ye gönderilmedi

Türkiye A Milli takımı'na kadar yükseler Rıdvan Yılmaz ve Ümit Milli Takım kalecisi Ersin Destanoğlu ile 2020'de 5 yıllık sözleşme yenilemesi yapılmış ancak bunların Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gönderilmediği ortaya çıkmıştı. Süre aşılınca sözleşmelerin hukuki bağlayıcılığı kalmadı. Hem Rıdvan hem Ersin haziran 2023'te serbest kalacaklar ve ocak ayından itibaren Avrupa'da istediği kulübe imza atma hakkına sahipler. Aynı zamanda son maçlarda düzenli şans bulmaya başlayan stoper Serdar Saatçı'nin sözleşmesi de 2023 haziranında bitiyor.

Rıdvan ve Ersin'e gelen teklifler düşük kaldı

Siyah beyazlı yönetimin bu futbolcular için stratejisi de belli oldu. Avrupa'dan bu sezon için Rıdvan ve Ersin'e gelen tekliflerin gelecek yıl serbest kalacakları için Beşiktaş'ın talep ettiğinden düşük olması siyah beyazlıları harekete geçirdi.

Önce sözleşme uzatılacak daha sonra satış yapılacak

Yönetim, altyapıdan yetişen oyuncularından Beşiktaş'a daha çok para kazandırarak gitmelerini istiyor. İki futbolcuyla sözleşme uzatıp önümüzdeki sezon serbest kalmalarının önüne geçilecek. Sözleşmeler uzatıldıktan sonra Avrupa kulüpleri ile tekrar masaya oturulacak.

Rıdvan ve Ersin sözleşme uzatmazsa...

Beşiktaş yönetimini iki futbolcunun imza atmaması halinde zor bir karar bekliyor. Ya oyuncuların siyah beyazlılara sadece yetiştirme bedeli ödenerek ayrılmasına göz yumulacak ya da istenilen rakamlara ulaşılmamasına rağmen satışa onay verilecek.

Serdar Saatçı de top yönetimde

Kadroda sakatlık ve hastalık nedeniyle şans bulabilen stoper Serdar Saatçı'nın durumu ise Rıdvan Yılmaz ve Ersin Destanoğlu'ndan farklı görülüyor. Teknik direktör Valerien Ismael'ın Serdar ile ilgili bir talebi bulunmuyor. 19 yaşındaki stoperin takımda kalıp kalmayacağına yönetim karar verecek.

Serdar Saatçı Satış listesine konulabilir

Siyah beyazlıların, Serdar Saatçı ile sözleşme uzatılırsa kiralık olarak oynayabileceği bir kulübe gitmesine olanak sağlayacağı vurgulanıyor. Ancak Serdar'ın Avrupa'da futbol hayatına devam etmek istediği ve sözleşme uzatmaya şu an için sıcak bakmadığı belirtiliyor. Bu durumda Serdar'ın bu sezon için satış listesine konulma ihtimali de bulunuyor.

Ersin Destanoğlu'nun 2021-22 sezonu performansı

Ersin Destanoğlu bu sezon Beşiktaş kalesini 32 Süper Lig, 5 Şampiyonlar Ligi, 3 Türkiye Kupası ve Süper Kupa finali olmak üzere toplam 41 maçta korudu. 21 yaşındaki Ersin, bu karşılaşmalarda 55 gol yerken 12 maçta kalesini gole kapamayı başardı.

Rıdvan Yılmaz'ın 2021-22 sezonu performansı

Sol bek Rıdvan Yılmaz, 2021-22 sezonunda 27 Süper Lig, 2 Şampiyonlar Ligi 3 Türkiye Kupası maçı ve Süper Kupa finalinde forma şansı buldu. Toplam 33 maça çıkan 21 yaşındaki futbolcu tamamı Süper Lig'de 3 gol attı, 4 asist yaptı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın 2 numarası ayrıldı
Habere Git

Serdar Saatçı'nın 2021-22 sezonu performansı

Stoper Serdar Saatçı, bu sezon 11 Süper Lig, 1 Şampiyonlar Ligi ve 2 Türkiye Kupası maçında şans buldu. 14 karşılaşmada 1 gol atarken 1 de asist yapmayı başardı.

İlgini Çekebilir
TFF Başkanlığı için ilk aday çıktı, resmen başvuruyor
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler