ÖZEL - Cissokko: "Başka takımlardan teklifler aldım ama..."

03.08.2017 - 11:31 | Son Güncellenme: 03.08.2017 - 11:31

ÖZEL - Cissokko: "Başka takımlardan teklifler aldım ama..."

AJANSSPOR ÖZEL - Spor Toto Süper Lig’in çiçeği burnunda ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor’un yeni transferi Aly Cissokho, Radyospor’da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav’ın sorularını yanıtladı. Senegal asıllı Fransız futbolcu, transferi ve hedeflerini anlattı. Cissokho’nun Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde :

"Dia'nın referansı beni buraya getirdi"

Çok iyi bir takıma geldim. Arkadaşlığın iyi olduğu bir takımdaydım diyebilirim. Hocalarla da bunu konuştuktan sonra garantisini de almış oldum. Öncelikle proje hoşuma gitti. Kardeşimle irtibata geçtiler. Güzel geçen 1-2 haftalık görüşmelerden sonra anlaştık. Tabi Issiar Dia’nın da olumlu yöndeki referansı beni buraya getirdi.

"Demba Ba ile de gelmeden önce konuştum"

Buraya gelmeden önce Dia ile Demba Ba ile görüştüm. Daha önce Türk takımlarıyla oynadım. Ligin kalitesini biliyorum. Sadece ligin kalitesi değil, Türkiye’deki yaşam ile ilgili de bilgi aldım. Burada olduğum için mutluyum.

"Beşiktaş'ın Avrupa macerasını takip ettim"

Kulüplerin Türkiye’deki organizasyonu çok iyi olmaya başladı. Buraya yıldız oyuncuların gelmesi normal. Bu böyle devam ederse daha çok yıldız oyuncu Türkiye’ye gelebilir diye düşünüyorum.  Burayı başka liglerle kıyaslayabilmem için önce Süper Lig’de oynamam gerekiyor. Bazı takımların Avrupa’daki maceralarını biliyorum. Örneğin ; Beşiktaş’ın Avrupa’da yaptığı başarılı işleri takip ettim. İyi şeyler yaptılar.

Başka takımlardan teklif aldı mı?

Yeni Malatyaspor’a imza attığım için daha önce aldığım teklifleri açıklamak etik olmaz. Ama ben hemen hemen her dönemde teklifler aldım. Ama sözleşmem devam ettiği için bonservisim sebebiyle Türkiye’ye gelememiştim.

Ertuğrul Sağlam yorumu...

Hocamız Ertuğrul Sağlam'dan bana çok bahsettiler. Yakaladığı başarıyı biliyorum. Bursaspor ile büyük takımların arasından sıyrılıp şampiyon olmak kolay değil. Bu kalitesini gösteriyor. Başkanın getirdiği oyuncular var. Önemli takviyeler yapıldı. Gol atma konusunda belli bir rakamım yok. Takımın sistemine uyum sağlayacağız. Bu yolda devam edeceğiz.

"Cengiz Ünder, önemli bir yıldız olacaktır"

Roma’ya giden Cengiz Ünder’i tanıyorum. Birkaç defa izleme fırsatı buldum. Çok yetenekli bir oyuncu. Roma’ya gitmesi normal. Dünyanın önemli yıldız isimlerinden biri olacaktır. Türkiye Milli Takımı’nda da başarılı olacağını düşünüyorum.

"Negredo ve Gomis gibi isimler..."

Türkiye’deki sistemin gelişmesi büyük oyuncuları buraya çekiyor. Negredo, Gomis gibi isimler dolayısıyla buraya gelebiliyor. Karşılıklı oynayacağız. Benim için onlarla karşı karşıya gelmek çok sorun değil. Ben bu tip oyuncularla oynamaya zaten alışkınım.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler