ÖZEL - Eroğlu: "Bu sezonki hedefimiz..."

10.08.2017 - 11:51 | Son Güncellenme: 10.08.2017 - 11:51

ÖZEL - Eroğlu: "Bu sezonki hedefimiz..."

AJANSSPOR ÖZEL - TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu’nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında Emrah Karalinç ve İlker Koç’un sorularını yanıtladı. Eroğlu’nun Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde :

"Zorluk derecesi yüksek maçlar oynadık"

Bu seneye bayağı bir gençleşerek başladık. Lige 20.3 yaş ortalamasıyla girmeyi düşünüyoruz. Sezon öncesi zorluk derecesi yüksek maçlar oynadık. Ligin seviyesini bildiğimiz için zor şartlarda oyun sistemimizi görmek istedik. TFF 1. Lig’in zorluk derecesi çok yüksek. Süper Lig’e ve 2. Lig’e benzemiyor. Biz de genç bir ekibiz. 3 yıldır da bu ligde nasıl oynamamız gerektiğini gösterdik. Son aşamaya kadar getirip ilk 6’ın dışında kaldığımız iki yılımız var. Tabi ki hazırlıklarımız gayet iyi şekilde geçti. Planladığımız 1-2 oyuncu daha kadromuza katabilirdik. Süreç daha devam ediyor. Şu an için net bir şey yok.

"Lige iyi başlamak istiyoruz"

Elazığspor hazırlıklarına başladık. Çok değerli bir antrenörleri var. Onlar da iyi kadro kurdular, hedefe doğru gitmek istiyorlar. Deplasmanda oynayacağımız maça iyi başlamak istiyoruz. Performans olarak iyi başladığımız dönemler olmuştu ama bunu skora yansıtamamıştık. Genç bir takımız. Moral ve gelecek iyi skorlar, sonraki haftalara çok daha iyi bakmamıza neden olacak. Biz kendi oyun sistemimizi oynayacağız. Bütün antrenman programlarında bunu kurguladık. Eğer oyun sistemimizi sahaya yansıtabilirsek başarılı bir skor alacağımızı düşünüyorum. Tabi ki bunun kolay olmadığını da biliyorum.

Takımda eksikler var mı?

Futbolcularımızın morali iyi durumda. Erdoğan’ın sakatlığı devam ediyor. Bu hafta büyük ihtimalle görev alamayacak. Ali Mert’in ufak bir sakatlığı vardı. Ufak tefek sakatlıklar yaşanıyor. 1-2 güne bu da geçecektir. Zorluk derecesi yüksek maçlar oynadık. Hazırlık döneminin verimli geçmesini istedim. Erdoğan ve Ali Mert dışında tam kadro hazırlanıyoruz.

"Hedefimiz ilk 2'ye girebilmek"

Hedefimiz ilk 2’de, en kötü ilk 6’da yer alabilmek. Daha önce çok yaklaştık ama ilk 6’ya giremedik. Hem yarışmacı hem de yetiştirici bir pozisyondayız. Bu aslında çok kolay değil. Başarılı sezonları geride bıraktık. Futbol anlamında başarılıydık. Bu sene de bunu istikrarlı bir şekilde devam ettirmek istiyoruz. Lig bittiğinde ilk 6 içinde olmayı hedefliyoruz. Zor olduğunu biliyoruz ama bunu başarmak bizim işimiz. Bütün takımlara saygı duyuyoruz. Bizim bir felsefemiz var. Lige iyi başlamak ve sonuçlandırmak istiyoruz.

Hüseyin Eroğlu'nun Altınordu'daki yeni görevleri...

Mehmet Bey ileri görüşlü ve gelişimden yana. Kulübümüzün geldiği noktayı biliyorsunuz. Mehmet Bey’in farklı bir düşüncesiyle böyle bir karar aldı. Uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz. Bu göreve beni layık gördü. Tüm ekibimizle birlikte başarılı olacağımızı biliyoruz. Bu bünye içinde uzun yıllardır çalışmanın avantajlarını lehimize çevirmek daha kolay olacaktır. Sorumluluğum her anlamda arttı. Bunların hepsini biliyorum. Üstesinden gelecek güce sahibim. Zorlanacağım düşünülebilir ama bunu başaracağımı düşünüyorum.

"Sadece futbola odaklanmalıyız"

Yeni bir sezon başlayacak. Hakemler, futbolcular, yöneticiler ve tabi medyaya iş düşüyor. Sadece futbolun konuşulduğu bir sezon diliyorum. Buna ihtiyacımız var. Maalesef futbol dışında konuşulan şeyler var. Güzelliklerin konuşulması daha güzel olacaktır. Hep saha dışı olaylardan, seyircilerin sahaya girmesinden bahsediyoruz. Biz bir futbol ülkesiysek sadece futbola odaklanmalıyız. Sadece futbolun konuşulduğu bir sezon diliyorum.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler