ÖZEL- Flaş açıklama! Caner Erkin, Tosic ve Talisca...

26.10.2017 - 17:16 | Son Güncellenme: 26.10.2017 - 17:16

AJANSSPOR- Spor Hukukçusu Emin Özkurt, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Emin Özkurt'un açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

'BU AÇIKLAMALAR ÇOK YERSİZ'

"Bir Federasyon yetkilisinin bu denli açıklamaları çok yersiz ve başka bir konuyu doğrur. Caner Erkin hangi nedenle PFDK'ya sevkedildi? Bunu açıklamak TFF Başkanvekili'nin görevi değildir. Bu sevkte hata olabilir belki, Caner Erkin ceza almayabilir. Bu yaklaşımlar tartışmalara yol açar. 'Çok aşırı sportmenliğe aykırı hareket' diye bir ibare yok! Biz sevkin neden yapıldığını biliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu gerekli açıklamayı yaptı. Hakaret sportmenliğe aykırı hareketin bir üst kısmı. Caner Erkin'e ikisinden de ceza verilirse yanlış yapılmış olur"

'ÇELİŞKİ VAR'

"Eğer bu iki sevk kameralara yansıyan hareketler ise hem sportmenliğe aykırı hareket ve hakaret ikisi bir arada olmaz. Bunu anlamlandıramadım. Disiplin talimatında olmayan bir şeyle karşı karşıyayız. Burada büyük bir çelişki var"

'VİDEO KAYDI KABUL EDİLEBİLİR'

"TFF'nin bu konuda mutlak takdir yetkisi var. Bu deliller üzerinden olabiliyor. Video kaydı kabul edilebilir bir delil olarak bulunuyor. Caner Erkin'e 3 ile 7 maç arasında ceza verilebilir. Video yetersiz olursa 1 ile 3 maç arasında ceza verilebilir"

'TALİSCA VE TOSİC'E BERAAT KARARI ÇIKAR'

"Hayret ediyorum. Caner Erkin'e Mete Kalkavan'a küfür etti diye soruşturma başlatılması çok yanlış. Bu yaklaşımlar Türkiye'de maç oynamaya gelen yabancı oyuncuların gözaltına alınmasına kadar gidebilir. Neymar ya da başka bir yabancı gözaltına alınabilir. Talisca ve Tosic'e ise beraat kararı çıkar"

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ.)

Senin için hazırladığımız haberler