ÖZEL- Mehmet Helvacı: "Kullanamayacakları yetkileri de istiyorlar"

13.09.2018 - 17:07 | Son Güncellenme: 13.09.2018 - 20:07

ÖZEL- Mehmet Helvacı: "Kullanamayacakları yetkileri de istiyorlar"

Galatasaray'ın eski ikinci başkanı Mehmet Helvacı, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Galatasaray'daki olağanüstü genel kurul sürecini değerlendirdi.

Olağanüstü genel kurulu sürecini değerlendiren Helvacı şu ifadelere yer verdi:

Dünkü toplantıdan sonra manşetlerin bu şekilde çıkmış olmasına gerçekten hayret ediyorum. Bu konuşmalar oldu fakat toplantının sonu bu şekilde nihayetlenmedi. Galatasaraylıların yetkilerle ilgili hassasiyetleri doğru.

Dolayısıyla bu yetkileri verirken daha dikkatli olmak istiyor. Mustafa Cengiz tarafından da geçmişte eleştirilmişti. İşleri bırakmak ise Galatasaray'a zarar verir. Genel Kurul bu gündem içerisinde dilediği gibi bir karar verir. 

Örnek vermek gerekirse: Riva'yı ele alalım. Genel bir yetki isteniyor. Geniş bir yelpaze var. Fuzuli bir şey istedikleri. Orada asıl istedikleri şey bağışlamaya ilişkin bir husus. Arazinin içerisinde bir okul var. Onu bağışlamak için bu yetki isteniyor. Genel kurul sadece araziyi bağışlamak üzere yetki verebilir. Mustafa Cengiz benden bu konuda yardım istedi. Ben de Galatasaray için yardımda bulunacağım.

Ben meselenin çözüldüğü inancındayım. Yönetim istediklerinin fazla olduğunun farkında. İlan bu şekilde çıkmış, bunu yok addetmek Galatasaray'a 2 ay kaybettirir. Bunun Galatasaray'a hiçbir yararı yok. Bu yönetim tarafından kabul edildi ama Genel Kurul'da ne karar çıkacak göreceğiz.

10 tane madde var. İstenilen şey belli bir şey ama bütün maddeleri içine eklemişler. Kullanamayacakları yetkileri de istiyorlar. Yeniden kullanılması da mümkün değil. Riva'da arazi paylaşımı yapmak mümkün mü? Değil. Böyle bir yetkiyi verseniz ne olacak? Fuzuli olarak isteniyor.

Belki iş yoğunluğundan bu inceliklere çok fazla dikkat etmeden hareket etmişler. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu olmuş olan şeye çözüm olarak; 'Bunu iptal edin yeniden hazırlayın' demek zaman kaybıdır.

 

Yarışan bir Galatasaray'a 2 ay bekle, demenin bir yararı yok. Bunu biz Galatasaray olarak içimizde çözeriz. Yönetim dün hata yaptığını kabul etti. Bunun çözümü de var. Galatasaray'da seçilmiş olan her yönetime olabildiğince destek vermenin doğru olduğunu düşünüyorum.

 

27. ölüm yıldönümünde anılan Metin Oktay için ise,"Metin Oktay gerçek bir kral. Taçsız olması ise onun tevazu özelliğini gösteriyor. Metin Oktay vefat etti ama onu kaybetmedik. Hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz." dedi.

 

Ödül alanları kutladı

Mehmet Helvacı sözlerine, "Dün ödül alan Fatih Terim'i ve Galatasaraylı futbolcularını kutluyorum. Başarılı hocamız ve sporcularımız sayesinde Galatasaray geçen senenin en iyi takımı oldu." diyerek son verdi.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler