G.Saray Başkanlığına Adaylığını Açıklayan Metin Öztürk, Ekibiyle Göreve Hazır

27.03.2022 - 17:39 | Son Güncellenme: 27.03.2022 - 17:53

Galatasaray haberleri... Galatasaray'da başkanlığa adaylığını açıklayan Divan Kurulu Üyesi Metin Öztürk, ekibiyle beraber göreve hazır. İşte detaylar.

G.Saray Başkanlığına Adaylığını Açıklayan Metin Öztürk, Ekibiyle Göreve Hazır

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da son seçimde en güçlü adaylardan Metin Öztürk, 2 senelik bir çalışmayla 19 Haziran seçimine girmişti. Çok ciddi oylan Öztürk ve ekibi Burak Elmas'a karşı seçimi kaybetseler de ekiplerini hiç dağıtmadan çalışmlarını sürdürdü.

"28 Mayıs'ta yine seçim yapacaktık"

Ve şu anda da hazırlar. Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Metin Öztürk, "Biz geçen sene seçim öncesi 28 Mayıs 2022'yi işaret etmiştik. Bütün başkan adaylarına çağrımızı yapmıştık. Eğer biz göreve gelseydik zaten 28 Mayıs'ta yine seçim yapacaktık.  

"Programımızda bir değişiklik yok"

19 Haziran'daki seçimin ertesi gününden itibaren ekip arkadaşlarımızla Galatasaray'a fayda sağlamak, çözüm yolları aramak için aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Dolayısıyla bizim programımızda bir değişiklik yok" ifadeleriyle açıklanacak seçim tarihinde göreve talip olduklarını bildirdi. 

"Dursun Başkan ile birleşme durumu yok"

Metin Öztürk, eski başkan Dursun Özbek ile birlikte hareket etme yönündeki iddialarl ilgili ise "Dursun Başkan, çok saygı duyduğum bir insan, değer verdiğim bir büyüğüm ama herhangi bir birleşme durumumuz yok" dedi.

İbra etmeyeceğim demişti

Bilindiği üzere Öztürk, genel kurul öncesi yaptığı açıklama ile başkan Burak Elmas ve yönetimini ibra etmeyeceğini açıklamış şu ifadeleri kullanmıştı:

"Galatasaray tarihinin en kötü yönetimi"

"Galatasaray tarihinin en kötü yönetimi mali ve idari olarak ibra etmeyeceğim"

Öztürk 893 oy almıştı

Metin Öztürk, 19 Haziran 2021'de Burak Elmas, Eşref Hamamcıoğlu, Yiğit Şardan ve İbrahim Özdemir ile Galatasaray'da başkanlık yarışına girmiş, yüzde 55.32'lik katılımın olduğu kongrede Elmas, 1541 oyla başkan seçilirken; Öztürk ise 893 oy almıştı.

Muhtemel diğer adaylar

Öte yandan, sarı kırmızılı kulüpte başkanlığa aday olması beklenen muhtemel diğer isimler ise şu şekilde:

  • Dursun Özbek
  • Ünal Aysal
  • Eşref Hamamcıoğlu
  • Abdurrahim Albayrak
İlgini Çekebilir
Burak Elmas'ı ibra etmeyeceğim demişti! Adaylığını duyurdu...
Habere Git

Burak Elmas aday olabilecek mi?

İbra edilmeme halinde mevcut Başkan Burak Elmas ve yönetimi, kararı mahkemeye taşıyarak iptal davası açabilir. Lehte karar çıkması halinde seçim kararı alıp yeniden aday olabilir ancak Burak Elmas, daha önce yaptığı açıklamalarda bunu yapmayacağını ve ibrasızlık halinde seçime gideceğini söylemişti. Doğrudan seçim kararı alınması halinde Elmas aday olamayacak.

Senin için hazırladığımız haberler