O gecenin öyküsü... Tanju Çolak 02.30'da böyle Fenerbahçeli oldu!

20.04.2022 - 13:56 | Son Güncellenme: 20.04.2022 - 17:33

Tanju Çolak Galatasaray'dan ayrılıp Fenerbahçe'ye imza atarken oradaki tek muhabir Aygün Özipek'ti. Aygün Özipek o geceyi anlattı. Detaylar haberimizde...

O gecenin öyküsü... Tanju Çolak 02.30'da böyle Fenerbahçeli oldu!

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Tanju Çolak, yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Çolak'ın dile getirdiği en önemli iddialardan biri Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer olurken dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın isteğiyle ücretinin örtülü ödenekten karşılandığı iddiasıydı.

Fenerbahçe tarafından yalanlama geldi

Dönemin Fenerbahçe Başkanı rahmetli Metin Aşık'ın oğlu Murat Aşık, transferde payı olan Vefa Küçük ve o zamanlarda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olan Feyzi İşbaşaran, Tanju Çolak'ın o sözlerini yalanladı.

Tanju Çolak'ın transferinin canlı tanığıyım!

Tanju Çolak, Fenerbahçe'ye 1991 Haziran ayında transfer olurken oradaki tek muhabir bendim. Türkiye o dönemin en büyük transferini benden öğrendi.  İşte o gecenin öyküsü...

Ağaçların arasında saklandım!

O dönem Sabah gazetesinde çalışıyordum. Fenerbahçe masa şefi Can Tanrıyar'dı. Can Tanrıyar beni aradı ve "Saat 23.00'te kulüp binasında ol, kimseye haber verme, gözükme" dedi. Kulüp önündeki ağaçlar arkasına saklanarak beklemeye başladım. Kimin geleceğini bilmiyordum.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Tanju'yu örtülüden mi aldı? Cevap tanıktan geldi
Habere Git

Tanju Çolak gelecek bol bol fotoğraf çek!

O dönem cep telefonu yoktu. Gazetenin bana verdiği telsizden Can Tanrıyar sık sık arıyor durumu ve ortamı soruyordu. Bu konuşmalarından birinde Can Abi sonunda baklayı ağzından çıkardı: "Bak Tanju Çolak imzayı atacak, çok dikkat et ve bol bol fotoğraf çek."

Gece 02.30'da geldi

O dönemde Bosman kuralı çıkmamıştı. Gözde futbolcular kulüpler tarafından kaçırılıyor ve imzayı atana kadar gizleniyordu. Gece 02.30'da iki koruma aracıyla manda kasa lüks bir araçta Tanju Çolak geldi.

Aziz Yılmaz organize etti

Tanju Çolak arka koltukta oturuyordu, yanında kulüpten Mehmet Yenice ve Yavuz Ağırgöl vardı. Fenerbahçe, Tanju Çolak'ı çok sıkı önlemler ve koruma ordusu ile kulübe getirmişti. Korumaları yönetimde olan Aziz Yılmaz organize etmişti.

Gece baskısı bekletildi, Türkiye benden öğrendi

Tanju Çolak'ı kapıda dönemin Fenerbahçe Başkanı Metin Aşık ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. İçeri geçip imzayı attılar. Ben bu tarihi anı fotoğrafladım. Kapıda bekleyen araçla gazeteye geldim. Gazetenin gece baskısı bu haber için bekletiliyordu. Sabah Türkiye Tanju Çolak'ın Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer olduğunu benim haberimden öğrendi.

Başkan Metin Aşık ve yöneticiler ödedi

Tanju Çolak Galatasaray'ın teklif ettiğinin iki katından yüksek bir ücretle sarı lacivertli formayı giydi. Tanju Çolak'ın aldığı o dönem 4,5 milyar TL (3 milyon dolar) son derece yüksek bir ücretti. Sarı lacivertli yöneticiler 103 gollü şampiyonlukta payı olan Hasan Vezir'in Galatasaray'a transferine misilleme yapmak istiyordu. Tanju Çolak'ın ücretini Metin Aşık ve yöneticiler imece usulü karşıladı.

Senin için hazırladığımız haberler