ÖZEL - Yusuf Namoğlu, VAR sistemi için Radyospor'a önemli açıklamalar yaptı!

18.01.2018 - 18:53 | Son Güncellenme: 18.01.2018 - 18:53

ÖZEL - Yusuf Namoğlu, VAR sistemi için Radyospor'a önemli açıklamalar yaptı!

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Var sistemine dair Radyospor'a önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç'e konuşan Namoğlu'nun öne çıkan ifadeleri ise şu şekilde:

Var sistemine ne zaman geçilecek?

"Var sistemini bu hafta sonu Riva tesislerinde 30 takımımızın temsilcisi ile online olarak denedik. Gayet başarılı geçti. Hakemlerimiz online ve offline olarak çalışıyorlar. Bu sezonun sonuna doğru lig ve kupa maçları da dahil, online olarak geçeceğiz."

Var sistemi nasıl olacak?

"Bu sene İngiltere'de online olarak VAR sistemine geçicekler. Var sistemini; İtalya, Almanya, Portekiz ve Amerika'da kullanıyorlar. İtalya'da ortalama 3,5 maçta Var hakemi müdahele ediyor. Bundan dolayı; maçın akışını engellemeden bizim ligimizde de VAR hakemi devreye girecek. Maça tamamen orta hakem müdahale edecektir."

"Önemli, skandal kararda VAR hakemi devreye girecek. 22 hakemimiz online ve offline olarak eğitimden geçiyor. Merkez olarak 9 maçı yaparsak,4 maça 1 Var hakemi olarak atanacaklar. Var sistemi skandal hakem hatalarını önüne geçecek ama orta hakemin kararı önemli olacak."

"Yüzde 100 hataların önüne VAR sistemi geçecektir. Hakem arkadaşlarla devamlı bu sistemi deniyoruz. Riva'da 6 amatör maç oynandı. O maçlarda VAR sistemi denendi ve hakemlerimiz hata yapmadılar." (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler