Pandemi onu da vurdu! 170 milyon sterlin daha düşük…

19.02.2021 - 13:51 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 14:05

Barcelonalı Lionel Messi hakkındaki transfer iddialarına bir yenisi eklendi. İngiliz basını Arjantinli yıldızın 5 yıl için 430 milyon sterlin karşılığında Manchester City forması giyeceğini yazdı. Premier Lig kulübü geçtiğimiz sezon ise Messi’ye 600 milyon sterlinlik teklif sunmuştu. Detaylar haberde…

Pandemi onu da vurdu! 170 milyon sterlin daha düşük…

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Paris Saint Germain’e 4-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne büyük ölçüde havlu atan Barcelona’da Lionel Messi de yol ayrımına geldi. Mutsuzluğunu gizlemeyen ve sezon sonu takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan ünlü yıldız için İngilizler devreye girdi. The Sun gazetesi, Messi’nin Manchester City’ye gideceğini duyurdu.

Yaşlanınca değeri düştü

Yapılan habere göre; İngiliz devi, Arjantinli oyuncuya 5 yıllık anlaşma üzerinden 430 milyon sterlinlik yeni bir teklifte bulundu. İngiliz ekibi Messi için geçtiğimiz yıl yine 5 yıllık sözleşme üzerinden 600 milyon sterlin teklif etmişti. Aradaki 170 milyon sterlinlik indirime sebep olaraksa, hem koronavirüs sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntılar hem de Arjantinli oyuncunun bir yaş daha yaşlanması gösterildi.

Guardiola ile çalışmak istiyor

33 yaşındaki Lionel Messi’nin kendisine önerilen rakamın düşürülmesine rağmen teklifi kabul ettiği belirtildi. Bunda en önemli etkenin, eski teknik direktörü Pep Guardiola ile çalışmaya sıcak bakması olduğu vurgulandı. Halen Barcelona'da haftalık 500 bin sterlin kazanan yıldız için herhangi bir bonservis bedeli ödenmeyecek.

Rivaldo'ya göre Paris Saint Germain'e gidecek

Öte yandan Lionel Messi transferinde Paris Saint Germain'in de devrede olduğu biliniyor. Bu konudaki son iddia Barcelona’nın eski yıldızı Rivaldo’dan geldi. Brezilyalı futbol efsanesi, Messi’nin özellikle Luis Suarez’in satışına çok bozulduğunu ve bu yüzden de Paris Saint Germain’e gitmeye hazırlandığını öne sürdü.   

Senin için hazırladığımız haberler