Pelkas ambulansla sahayı terk etti!

08.03.2021 - 20:54 | Son Güncellenme: 08.03.2021 - 22:34

Fenerbahçe haberleri… Konyaspor maçının 79. dakikasında Skubic ile çarpışan Dimitris Pelkas sakatlandı. Sarı lacivertlilerin Yunan yıldızı sedyeyle ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü. İşte detaylar..

Pelkas ambulansla sahayı terk etti!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’in 30. haftasında deplasmanda İttifak Holding Konyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe’de büyük bir şanssızlık yaşandı. Dakikalar 79'u gösterdiğinde Skubic'le tehlikeli şekilde çarpışan Dimitris Pelkas yerden kalkamadı. 

İlk anda bilincini kaybetti

Bir süre yerde yatan Yunan futbolcunun ilk anda bilinç kaybı yaşadığı görüldü. Bu durum üzerine büyük panik yaşayan Fenerbahçeli futbolcular hemen Pelkas’ın başına toplanarak yardım etmek istedi. 

Mesut Özil'den sonra bir darbe daha endişesi

Tedavisi bir süre devam ettikten sonra sedye ile oyundan çıkan Yunan oyuncu, ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü. Yayıncı kuruluştan verilen ilk bilgiye göre Dimitris Pelkas’ın bilincinin açık olduğu ve tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Ancak Yunan futbolcunun bu sakatlığı geçtiğimiz hafta da Mesut Özil'i kaybeden sarı lacivertli taraftarları korkuttu. 

Bilinci açıldı

beIN Sports'tan aktarılan bilgilere göre; Konyaspor maçının ikinci yarısında rakibiyle çarpışarak bilinci kapalı olarak hastaneye götürülen Pelkas'ın bilinci hastanede açıldı ve nefes alışverişi de normal düzenine döndü. 

Pelkas bu sezon 19 maçta 5 gol 7 asistlik performans sergiledi. Fenerbahçe’de Bright Osayi-Samuel’in Konyaspor’a attığı ikinci golün de asistini yapmıştı. 

Fenerbahçe kulüp doktorundan Pelkas açıklaması

Fenerbahçe Kulüp Doktoru Burak Kunduracıoğlu, Pelkas ile ilgili FB Tv'ye şu açıklamayı yaptı:

 "Pelkas göğsüne çok ciddi bir darbe aldı, aldığı darbeyle şuurunu kaybetmiş ve dilini ısırmış. Bundan dolayı ağzından gelen hafif bir kanaması vardı. Kendine gelmesi için yardımcı olduk. Asıl darbeyi göğüsüne aldı. Boyunluğunu taktık, damar yolunu açtık. Şimdi yapılan tetkiklerinde boyun, akciğer ve beyin tomografisi çektik. Herhangi bir sıkıntı yok. Ancak tabii ki bir miktar kontrol altında olması gerekiyor. İstanbul'a takımla birlikte dönecek."

Fenerbahçe'den Pelkas paylaşımı

Sarı-lacivertli takım sosyal medya hesabından Pelkas'ın fotoğrafını paylaştı. 

Senin için hazırladığımız haberler