Pelkas mı, Mesut mu? '10 numara' mücadele...

19.05.2021 - 10:03 | Son Güncellenme: 19.05.2021 - 12:05

Fenerbahçe'de Samatta'nın takımdan ayrılması durumunda 10 numaralı formaya iki aday vardı. Peki Mesut Özil mi, Pelkas mı 10 numarayı giyecek? İşte detaylar...

Pelkas mı, Mesut mu? '10 numara' mücadele...

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'de sezonu 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe, devre arası dönemde Mesut Özil'i transfer etmişti. Mesut Özil ile Yunan yıldız Dimitrios Pelkas arasında yeni sezonda tatlı skora katkı açısından bir rekabet yaşanması muhtemel. Detaylar haberimizde...

Samatta ayrılınca 10 numara boşa çıkacak

Fenerbahçe'de beklentilerin altında kalan Mbwana Samatta ile yeni sezonda devam edilmeyeceği gündemdeki sıcaklığını koruyor. Tanzanyalı futbolcuya, Avrupa'dan 2 takım ilgi gösteriyor. Samatta, Fenerbahçe'den ayrılırsa 10 numaralı forma boşa çıkacak. O formaya 2 isim aday olarak gösterilmişti.

Pelkas 10 numaraya aday

Fenerbahçe'nin Yunan orta saha oyuncusu Dimitrios Pelkas, sarı-lacivertli taraftarların gönlünde şimdiden taht kurdu. 3+1 yıllık sözleşme imzalayan Pelkas, sarı-lacivertlilerde bu sezon 34 maçta 8 gol atıp 7 asist yaptı.

Samatta ondan önce formayı kapmıştı

Fenerbahçe'ye transfer olduğunda normalde kulüpten 10 numaralı formayı giymek için talepte bulunacaktı. Ancak; Mbwana Samatta 10 numaralı formayı kaptığı için 14 numarayı tercih etmişti.

14 numarayı da seviyor ama gönlünde 10 var...

Pelkas bu konuyla ilgili olarak, "14 numaralı formayı giyeceğim. Bu numarayı seviyorum. . Benim için bu problem değil, çünkü futbol numaralarla değil sahada oynanıyor" demişti. 

Mesut Özil tek asistle sezonu bitirdi

Fenerbahçe'nin ses getiren transferi Mesut Özil ise yaşadığı sakatlıklar sebebiyle çok fazla süre alamadı ve ritm yakalayamadı. Mesut Özil, 11 maçta toplam 723 dakika süre aldı ve sadece Erzurumspor maçında 1 asist yapabildi.

Real Madrid ve Arsenal'de 10 giymişti

Arsenal'de ve Real Madrid'de 10 numaralı formayı terleten Mesut Özil, sarı-lacivertli takıma geldiğinde memleketi Zonguldak'ı unutmamış ve 67 numarayı formayı sırtına geçirmişti. Fakat; yeni sezonda Mesut Özil de 10 numaralı formaya aday gösteriliyor.

10 numara kimin olacak?

Mesut Özil'in imza töreninde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Mesut gelecek sezon Samatta'nın da izniyle 10 numaralı formayı giyecek" mesajını vermişti. Özil herhangi bir sürpriz olmazsa 10 numarayı sırtına geçirecek.

Senin için hazırladığımız haberler