Göztepe 2-3 Galatasaray (Maç Sonucu - Özet)

21.02.2022 - 21:02 | Son Güncellenme: 22.02.2022 - 08:34

Galatasaray, Süper Lig 16. hafta kapanışında Göztepe'nin konuğu oldu. Maç Göztepe 2-3 Galatasaray sonucuyla bitti. İşte beIN maç özeti ve detayları...

Göztepe 2-3 Galatasaray (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig’in 26. hafta kapanış maçında Göztepe, Galatasaray’ı konuk etti.  5 penaltının olduğu karşılaşmada 1 penaltı VAR'dan döndü. Galatasaray'da Gomis, 2 penaltıyı gole çevirirken Göztepe'de Ndiaye 2 penaltıyı gole çevirdi ve Torrent, Galatasaray yönetiminde ilk 3 puanı aldı.

Galatasaray maçın başında öne geçti

3. dakikada serbest vuruş kullanan Galatasaray’da, Ömer Bayram’ın ortasında Mohamed, topu kafayla ceza sahasına yönlendirdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Nelsson'un yerden yaptığı vuruşta kaleci İrfan’ın sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Danimarkalı stoper Victor Nelsson Galatasaray formasıyla Süper Lig'deki ilk golünü Göztepe'ye attı. Aynı zamanda Nelsson'un kariyerinin ilk deplasman golü. Galatasaray'ın 3. dakikada bulduğu gol bu sezonki en erken golü oldu.

İlk yarının sonunda beraberlik golü geldi

45. dakikada sağ kanattan gelişen Göztepe atağında Kerim'in ortasına ceza sahası içinde elle müdahale yapan Taylan Antalyalı'nın pozisyonunda hakem penaltı kararı verdi. Taylan Antalyalı'nın ceza sahası içinde topa elle müdahalesini hakem Arda Kardeşler penaltı olarak değerlendirdi. Topun başına geçen Ndiaye'nin vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Pena'nın solundan ağlara gönderdi. 

Göztepe yine penaltıdan gol buldu

Göztepe karşılaşmanın 66. dakikasında atağa çıkarken Taylan Antalyalı'nın pozisyonun aynısı bu sefer Ömer Bayram'da oldu. 3 dakika süren VAR konuşması sonrası VAR hakemi izlemeye davet etti ve 70. dakikada Göztepe penaltı kazandı. Topun başına geçen Ndiaye, kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak Göztepe'yi 2-1 öne geçirdi.

 

Şampiyonluk maçından sonra yine İzmir'de Gomis penaltısı

Galatasaray'ın şampiyon olduğu dönemde penaltıdan Göztepe'ye gol atan Gomis, karşılaşmanın 85. dakikasında penaltının başına geçti ve Galatasaray'ın beraberlik golünü attı. 

Penaltı ve kırmızı kart iptal edildi

Galatasaray 90+1'de penaltı kazandı. Pozisyon içinde ise Arslanagic kırmızı kart gördü. VAR'dan gelen uyarı sonrası hakem penaltı ve kırmızı kartı iptal etti.

Penaltıların gecesi

Galatasaray 90+9'da Emre Kılınç ile yine penaltı kazandı. VAR'a izlemeye giden hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Gomis, Galatasaray'a galibiyeti getiren golü attı.

6 maç sonra gelen galibiyet

Süper Lig'de uzun zamandır istediği sonuçları alamayan Galatasaray, son galibiyetini 19. haftadaki Antalyaspor mücadelesinde elde etti. Sarı-kırmızılılar, bu maçın ardından oynadığı Giresunspor, Hatayspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor'a mağlup olurken, Alanyaspor ve Kayserispor ile beraber kaldı. Göztepe karşısında 2-1 geriye düşen Galatasaray, son dakikalarda 3-2 kazanarak 6 maç sonra galibiyet ile tanıştı.

6 karşılaşmada 5 puan


Galatasaray, Teknik Direktör Domenec Torrent yönetiminde çıktığı 5 karşılaşmada 2 puan aldı. İspanyol teknik direktör ilk maçında Hatayspor'a yenilirken, daha sonra oynadığı Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarında da puanla tanışamadı. Torrent idaresindeki Galatasaray, Alanyaspor ve Kayserispor müsabakalarında da beraberlikle sahadan ayrıldı. Göztepe'ye konuk olan Galatasaray, 2-1 geriye düştüğü karşılaşmayı 2-3 kazanarak hanesine 3 puanı ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler