Pendikspor’un teknik direktörü Osman Özköylü'den Süper Lig Sözleri

10.06.2023 - 09:30 | Son Güncellenme: 10.06.2023 - 09:44

Spor Toto 1’inci Lig Play-Off finalinde Bodrumspor’u 2-1 yenerek adını Süper Lig’e yazdıran Pendikspor’un teknik direktörü Osman Özköylü, özel açıklamalarda bulundu.

Pendikspor’un teknik direktörü Osman Özköylü'den Süper Lig Sözleri

Nazım TÜRKNAS / AJANSSPOR

Teknik direktör Osman Özköylü yönetimindeki Pendikspor, Süper Lig'e yükseldi. Pendikspor’un tecrübeli teknik direktörü Osman Özköylü, şampiyonluk ve önümüzdeki sezon ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

"Pendikspor, süper ligde kalıcı olacak"

Pendikspor tarihine bir altın sayfa daha açıldığını kaydeden Özköylü, "Pendikspor, Türkiye’de örnek gösterilecek bir kulüp olacaktır. Kulüp yöneticilerimizin heyecanlı ve vizyoner insanlardan oluşması çok önemli. Yapılan yatırımlar neticesinde ilerleyen sezonlarda süper ligde kalıcı kulüplerden biri olacak planlar var. Bu hem Pendikspor hem Türk futbolu için çok sevindirici bir durum. " dedi.

"Bakış açısı hepimizi umutlandırıyordu"

Başarıda, başkan Mahmut Türkoğlu'nun etkisine dikkat çeken Özköylü, "Başkan Mahmut Türkoğlu ve yönetiminin başarısı! 2021-2022 sezonu Kasım ayında Levent Hoca’nın rahatsızlığından sonra görevi kabul ettiğimde zaten kulübün hedeflerini anlamıştım. O zaman Pendikspor 2. Ligde mücadele ediyordu. Kulübün ciddi bir plan ve proje içinde olduğunu gördüğümde zaten bugünleri o zamandanda görmüştüm. Özellikle kulübümüzün geçen yıl şirketleşme aşamasından sonra başkanımız Mahmut Türkoğlu ve yönetiminin ortaya koyduğu plan-projeler ve vizyoner bakış açısı hepimizi umutlandırıyordu." dedi.

"İlk sezonda hedefimiz ligde kalmak"

Pendikspor'u Süper Lig'de kalıcı bir takım yapacaklarını ifade eden Özköylü, "Hedefimiz ilk sezon ligden kalmak olacaktır. Çünkü ligde kalıcı ve istikrarlı bir konumda olmak istiyoruz. Doğru idare ve doğru oyunla hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Bütçelerimizi doğru kullanmak zorundayız." dedi.

"Gülmeyi ve eğlenmeyi seven bir insanım"

Futbolseverlerin " Türkiye'nin en sinirli hocası" olarak tanımladığı Osman Özköylü, kendisine yapılan eleştirlere şu cevabı verdi:

"Gülmeyi seven bir insanım ama saha içinde lay lay lom yapamıyorum! Bir kere yaptığımız iş çok stresli ve gergin. Bu duyguyu kelimelerle anlatmak imkansız, yaşamak lazım. Bizim neler yaşadığımızı bilmeyen anlayamaz. Üzerimizde büyük baskı var, yük var, bize teslim edilen büyük bir yatırım var, güvenmiş insanlar var, oyuncular bizi bir abi olarak güvendiler. Ben normal hayatta, saha dışında gülmeyi ve eğlenmeyi seven bir insanım. Ama işine sadakat ve önem gösteren de bir insanım.

Her şey benim için mükemmel olmak zorunda

Benim için sahanın içine girdik mi hayat başka bir anlam kazanıyor. O yüzden ben large olamıyorum, bu işin lay lay lom tarafına giremiyorum, her şey benim için mükemmel olmak zorunda. Bu mükemmelliği yaratmak zorundasınız ve olaya çok farklı açılardan bakmak zorundasınız."

Pendikspor’un maçları Ümraniye’de!

Süper Lig'deki maçlarını Ümraniye Stadı'nda oynayacaklarını dile getiren Özköylü, "Ümraniye Stadı, bize en yakın ve en uygun stad olarak gözüküyor. Muhtemelen maçlarımızı o stadda oynayacağız. Zamanımız çok az. Ligler erken başladığı için kamp dönemimiz 30 Haziran'da başlıyor. Yaklaşık 20 gün süremiz var. Yeni transferler, iç transferler, takımın yapısı ve yeni kadronun oluşturulması için zamanımız çok kısa. Çok hızlı hareket etmek zorundayız." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler