PFDK Kararları Açıklandı! Galatasaray, Trabzonspor ve 7 Süper Lig Takımı Daha...

02.02.2023 - 19:39 | Son Güncellenme: 02.02.2023 - 19:58

Son dakika | TFF, PFDK tarafından verilen kararları duyurdu. Galatasaray, Trabzonspor ve 7 Süper Lig takımı daha para cezası aldı. İşte tüm detaylar...

PFDK Kararları Açıklandı! Galatasaray, Trabzonspor ve 7 Süper Lig Takımı Daha...

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından takımlar hakkında verilen kararları açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Galatasaray, Trabzonspor ve 7 Süper Lig ekibi daha ceza aldı.

Galatasaray'a merdiven boşluklarından para cezası

PFDK'nn Galatasaray hakkında verdiği karar "GALATASARAY A.Ş. ’nin, 28.01.2023 tarihinde oynanan BİTEXEN GİRESUNSPOR-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 87.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denilerek açıklandı.

İşte Trabzonspor'a verilen cezalar

Trabzonspor'a birçok farklı maddeden ceza verildi. Açıklamada, "TRABZONSPOR A.Ş. ’nin, 28.01.2023 tarihinde oynanan ATAKAŞ HATAYSPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 160.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN 701 ve 702 nolu bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir" denildi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Barcelona'dan geldi, ayağının tozuyla 1. Lig'e gidiyor!
Habere Git

Bilgilendirmenin devamında "Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.’nin, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 168.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu MİSAFİR TRİBÜN 702 nolu blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor hakkında son olarak "1. ve 2. maddede 2 farklı eylem nedeniyle bloke edildiği belirtilen MİSAFİR TRİBÜN 702 nolu bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının toplamda takip eden 2 misafir kulüp olduğu müsabakada bloke edilmesine karar verilmiştir" açıklaması yapıldı.

Konyaspor'a ihtar

Konyaspor ihtar cezası aldı. Açıklamada "ARABAM.COM KONYASPOR Kulübünün, 29.01.2023 tarihinde oynanan MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK-ARABAM.COM KONYASPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, misafir takım temsilcisinin stadyum denetimine katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | İsmi Fenerbahçe ile de anılmıştı, Kasımpaşa transfer etti!
Habere Git

Giresunspor'a üç ayrı maddeden ceza

Giresunspor üç farklı maddeden ceza aldı. Karadeniz ekibi hakkında şunlar kaydedildi: "BİTEXEN GİRESUNSPOR Kulübünün, 28.01.2023 tarihinde oynanan BİTEXEN GİRESUNSPOR-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Açıklamanın devam eden kısmında ise "Aynı müsabakada BİTEXEN GİRESUNSPOR Kulübünün, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı FDT’nin 49/1. maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada BİTEXEN GİRESUNSPOR Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Ankaragücü'ne para cezası

MKE Ankaragücü hakkında ise "MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, 28.01.2023 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Sivas'a ihtar cezası

Sivasspor'a ihtar cezası verildi. TFF'den "DEMİR GRUP SİVASSPOR Kulübünün, 28.01.2023 tarihinde oynanan DEMİR GRUP SİVASSPOR-ADANA DEMİRSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, statüye aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" açıklaması yapıldı.

Adana Demirspor'a para cezası

Ligin flaş ekibi Adana Demirspor hakkında verilen karar ise şu şekilde açıklandı: "ADANA DEMİRSPOR A.Ş. ’nin, 28.01.2023 tarihinde oynanan DEMİR GRUP SİVASSPOR-ADANA DEMİRSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Hatayspor merdiven boşluklarından ceza aldı

Hatayspor hakkında "ATAKAŞ HATAYSPOR Kulübünün, 28.01.2023 tarihinde oynanan ATAKAŞ HATAYSPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 87.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

İşte Başakşehir'in cezası

Medipol Başakşehir hakkında verilen karar ise "MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK ’nın, 29.01.2023 tarihinde oynanan MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK-ARABAM.COM KONYASPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KUZEY ÜST C blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir" denilerek açıklandı.

Senin için hazırladığımız haberler