Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor'un PFDK Cezası Belli Oldu

01.09.2022 - 23:02 | Son Güncellenme: 01.09.2022 - 23:20

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un PFDK'dan aldığı ceza belli oldu. TFF konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor'un PFDK Cezası Belli Oldu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 4. hafta maçları oynandı. Müsabakaların ardından TFF Hukuk Müşavirliği, bazı kulüpleri Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. PFDK'dan çıkan kararlar belli oldu.

Fenerbahçe'ye para cezası

PFDK'dan yapılan açıklamada, "FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 29.08.2022 tarihinde oynanan ARABAM.COM KONYASPOR-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 87.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Valencia'ya 1 maç + para cezası

PFDK tarafından Enner Valencia'ya verilen ceza belli oldu. Yapılan açıklamada, "FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu ENNER REMBERTO VALENCIA LASTRA'nın, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ile 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 8.700.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Trabzonspor - Galatasaray maçından çıkan karar

Trabzonspor hakkında yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "TRABZONSPOR A.Ş.'nin, 28.08.2022 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KUZEY KALE ARKASI ALT TRİBÜNÜ I, K, J, VESTEL TRİBÜNÜ GÜNEY ALT J bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir"

Galatasaray için ise "GALATASARAY A.Ş.'nin, 28.08.2022 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KUZEY KALE ARASI ÜST MİSAFİR TRİBÜN KUZEY ÜST F, G1, G2 bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, karar verilmiştir." denildi.

Beşiktaş usulsüz seyirci alımından cezalandırıldı

PFDK'nın Beşiktaş hakkında verdiği karar açıklandı. Yapılan duyuruda, "BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 29.08.2022 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-DEMİR GRUP SİVASSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 200.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
TFF, Passo'yu verdi polis içeri aldı disipline Beşiktaş gitti!
Habere Git

Kara Kartal Tahkim'e gidecek mi?

Gazeteci Ali Fuat Duatepe, Beşiktaş'ın usulsüz seyirci alımından dolayı PFDK'ya sevk edilmesinin skandal olduğunu ifade etmişti. Duatepe, usulsüz seyirci alımından Beşiktaş'ın değil, TFF ve statta görevlendirilen polisin sorumlu olduğunu belirti ve "Beşiktaş yönetimi ve yetkililerle konuştum. Kulüp sürecin takipçisi. Gerekli belgeler PFDK’ya sunulacak. Ceza verilmesi halinde Tahkim Kurulu’na gidilecek." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler