PFDK’den Erden Timur’a çifte ceza!

26.10.2023 - 21:43 | Son Güncellenme: 27.10.2023 - 20:37

PFDK, Lale Orta ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hakkındaki ifadeleri yüzünden Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur’a ceza verildiğini açıkladı.

PFDK’den Erden Timur’a çifte ceza!

Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta’nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a gönderdiğini söyleyen Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur’a PFDK tarafından 30 gün hak mahrumiyeti ve para cezası verildi. 

Timur’dan sarsan açıklamalar

Erden Timur geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programındaki ifadeleri ile dikkat çekti. Galatasaray Sportif Başkan Vekili gündem olan programda şunları söyledi: “Lale Orta, VAR görüntüsünü Ali Koç’a gönderdi. Kaydı var, 3 Şubat 2023. Riva'daki VAR odasına giriş çıkış kayıt altında tutuluyormuş. O dönemin MHK Başkanı Lale Orta, VAR odasına giriyor. Adana Demirspor – Fenerbahçe maçı için VAR odasına giriyor. Mert Hakan'ın iptal edilen bir golü vardı izleyenler hatırlar. Bazı hakem arkadaşlarını da bu görüntüyü gösteriyor. Onlara 'Ali Koç'a bunu gönderdim, o da ikna oldu!' diyor. Bunun başka maçlarda olmadığını nereden biliyoruz?" 

İlgini Çekebilir
TFF: "Belgelerle başvurun"
Habere Git

PFDK’den Timur’a çifte ceza

Açıklamaları ile gündem olan Erden Timur, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin Lira para cezası aldı. PFDK tarafından yapılan açıklamada Timur'un cezası şu ifadelerle duyuruldu: GALATASARAY A.Ş. idarecisi ERDEN TİMUR’un, 17.10.2023 tarihinde yayınlanan bir TV programındaki konuşmalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi ve Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamaları nedeniyle FDT’nin 38/2, 36/1-b ve 10/2. maddeleri uyarınca 30 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 143.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

Galatasaray da ceza aldı

PFDK tarafından yapılan açıklamalarda Erden Timur'un yanı sıra Galatasaray’ın da ceza aldığı belirtildi. Açıklamada "GALATASARAY A.Ş.’nin, 21.10.2023 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.–BEŞİKTAŞ A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatı’nın 8/8. maddesine aykırı eylemi nedeniyle aynı talimatın 8/13. maddesi uyarınca 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi. 

Senin için hazırladığımız haberler