Beşiktaş Emlakjet - Darüşşafaka Lassa: 88-72 (Maç sonucu-yazılı özet)

13.01.2024 - 16:29 | Son Güncellenme: 13.01.2024 - 16:36

Beşiktaş Emlakjet, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında konuk ettiği Darüşşafaka Lassa'yı mağlup etti. İşte maç sonucu, özet ve detaylar.

Beşiktaş Emlakjet  - Darüşşafaka Lassa: 88-72 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Süper Ligi'nin 16. hafta mücadelesinde Beşiktaş Emlakjet, sahasında konuk ettiği Darüşşafaka Lassa'yı 88-72 mağlup etti ve sezonun ikinci yarısına galibiyetle başladı.

Beşiktaş 12. galibiyetini aldı

Siyah-beyazlı takım, bu sonuçla ligdeki 12. galibiyetini aldı. Yeşil-siyahlılar ise 9. kez mağlup oldu.

Periyot sonuçları

  • 1. Periyot: 19-17
  • Devre: 43-32
  • 3. Periyot: 62-47

Maçtan detaylar

Salon: BJK Emlakjet

Hakemler: Mehmet Şahin, Orhan Çağrı Hekimoğlu, Yiğit Gönültaş

Beşiktaş Emlakjet: Mathews 21, Needham 11, Mitchell 5, Kerem Kuthan Konan 12, Delgado 8, Berk Uğurlu 12, Yiğit Arslan 3, Berkan Durmaz 5, Simonovic 11, Samet Yiğitoğlu, Yağız Aksu, Ahmet Ata Özbek

Darüşşafaka Lassa: Tolga Kay 10, Adams 12, Woodard 5, Berk Demir 4, Cartlon 7, Rahkman 2, Enes Berkay Taşkıran 7, Bora Yaşar 3, Muhsin Yaşar 22

Dusan Alimpijevic: "Hücumda da topu çok iyi paylaştık"

Beşiktaş Emlakjet Başantrenörü Dusan Alimpijevic, karşılaşma sonrası kulüp resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Rakibi çok iyi savunduklarını söyleyen Alimpijevic, “Tüm maç boyunca savunmada çok iyiydik. Hücumda da topu çok iyi paylaştık. Genel olarak herkes dengeli süre aldı. Oyuncularım çok yıpranmadan maçı bitirdi. Çok mutluyum. EuroCup'ta önümüzde çok önemli maçlarımız var. 

"Ekibinin bu sene çıkardığı işe saygı duyuyorum"

Bir önceki maçımızda maçtan sonra rakip takım hocasının demeçlerinde bazı yanlış olan ifadeler vardı. Bu demeçleri kişisel algılamadım çünkü onun ve ekibinin bu sene çıkardığı işe saygı duyuyorum. 

Bundan sonra eğer birbirimize söyleyecek bir şeylerimiz varsa bunu centilmence birbirimizin suratına söylememiz bence daha iyi olacaktır” dedi.

Yakup Sekizkök "Maçı ikinci periyodun ortasına kadar dengede tuttuk"

Darüşşafaka Lassa Başantrenörü Yakup Sekizkök ise, "Akatlar'da zorlu ve ser bir maç oynayacağımızın bilincinde sahaya çıktık ve etkili Beşiktaş savunmasına karşı maçı ikinci periyodun ortasına kadar dengede tuttuk. Bu noktadan sonra düşük dış atış yüzdemiz bizi soyunma odasına 11 farkla geride yolladı.

"Hamburg maçında Beşiktaş'a başarılar diliyorum"

İkinci yarı organizasyon, mücadele olarak maçtayine dengeyi bulduk, periyot skoru da bunu kanıtlıyor ama ilk yarıdaki farkı kapatabilecek ekstra enerji ortaya koyamadık. Beşiktaş cephesinde Matthews ve Berk'in etkili oyunları onlara maçı kazandırdı. Bu hafta oynayacakları Hamburg maçında Beşiktaş'a başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler