"PSG finalle, Bayern şampiyonlukla gurur duysun"

24.08.2020 - 16:18 | Son Güncellenme: 24.08.2020 - 16:18

Bayern Münih ile Paris Saint Germain arasında oynanan ve Alman ekibinin kazandığı final maçını Alman ve Fransız gazeteciler neler söyledi? Finali kazanmayı kim hak etti?

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi ekiplerinden Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi finalinde Paris Saint Germain'i 1-0 yenerek Avrupa'nın en büyüğü oldu. Bu karşılaşmayı takip eden bazı basın mensupları, karşılaşmayla ilgili fikirlerini paylaştı. Alman ve Fransız gazeteciler dev maç için ne dedi? İşte yanıtı...

Chris Burke: "PSG, finale kalmakla gurur duyabilir"

Paris muhabirlerinden Chris Burke, "Bu yenilgi, 50. yıl dönümünü kutlayan Paris Saint Germain için büyük bir hayal kırıklığı olacak. Ancak; sonuç olarak PSG, finale çıktı ve Avrupa'nın en büyüğü olmaktan sadece bir adım geride kaldı. Bununla da gurur duyabilirler. Thomas Tuchel'in ekibi, ilk yarıda fırsatları kaçırdı. Bayern ise aradığı golü buldu. Sonrasında PSG çözüm üretemedi. PSG'nin en kısa zamanda yeniden finalde olacağını öngörebilirim" ifadelerini kullandı.

Jordan Maciel: "Bayern'in bu başarı hak ettiğini kimse inkar edemez"

Alman ekibi Bayern Münih'i takip eden Jordan Maciel, "Maç beklendiği gibi gollü geçmedi. Ama her an için heyecan vericiydi. İki takım neredeyse 90 dakika boyunca kafa kafaya oynadı. Bayern, hikayeyi yazan taraf oldu. Bayern Münih, 6. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu. Rekorla bunu elde ettiler ve bu başarıyı hak ettiklerini kimse inkar edemez" fikrini savundu.

"Mbappe ve Neuer belirleyici oldu"

Bu arada karşılaşmayı takip eden UEFA.com'un maç muhabiri Simon Hart da dev final hakkında fikirlerini paylaştı. Hart, "Eşsiz bir Şampiyonlar Ligi finaliydi. Geçmiş maçlardaki gibi gol çılgınlığının olduğu maçlar yerine, gergin bir maç vadediyordu. Bu sezonki rekabette rekor gol oranından sonra her iki takımın da hücumdaki yetenekleri skor üretemedi. Gergin bir ilk yarı geçti. İkinci yarıda ise Kimmich'in asisti ve Coman'ın kafa vuruşu işi bitirdi. Paris ekibini durduran Manuel Neuer ile Mbappe'nin kaçırdığı fırsatlar bence bu kaliteli gecenin belirleyici anlarıydı" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler