Quaresma'nın cezası için flaş yorum: 10-15 maç...

07.03.2018 - 17:04 | Son Güncellenme: 07.03.2018 - 17:04

Quaresma'nın cezası için flaş yorum: 10-15 maç...

Radyospor yorumcusu Hasan Bek, Futbol Aklı programında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında çarpıcı yorumlar yaptı.

Hasan Bek'in açıklamalarından öne çıkanlar;

 

"Beşiktaş; Quaresma’nın cezasıyla ilgili olarak ceza çok diyor, Caner Erkin de 6 maç yemişti. Futbolcuların saha içerisinde birtakım küfürler etmesi gayet normal. Mete Kalkavan, Caner’in o küfrü duymadım diyor ama mümkün değil. Caner, yapmaması gereken bir şey yaptı. Orada sorun, Caner Erkin’in değil, hakem camiasının sorunu. Duymadım demesi palavra… Görüntüden ceza olmaz, o zaman her maçta sonra 3-5 futbolcu 3’er maç ceza alır."

"Fenerbahçe’nin, bu hafta ofsayt diye golü verilmedi. Geçen hafta da attığı gol ofsayttı. 5-10 cm ofsaytmış, değilmiş sorun değil. Anlık karar veriyorlar. Mete Kalkavan, Fenerbahçe – Gençlerbirliği maçında Başkent ekibinin oyuncusuna ikinci sarı kartı göstermedi. Ümit Özat da hemen oyuncusunu çıkardı. Ümit Özat, orada eyvallah dedi ve hakeme doksana golü attı."

"Quaresma’nın asıl cezası, kırmızı kart gördüğü pozisyon değil, o pozisyonun cezası 1 maç. Kırmızı karttan sonraki hareketi. 1 saat adamı kovaladı. Adamı 5 dakika sahadan çıkaramadılar. Orada otoriteye karşı çıktı. Kırmızı kart pozisyonu 1 maç ceza almalı, sonrası için 10 maç, 15 maç ceza alması lazım. Başka bir maçta gitti Ali Palabıyık’a gitti, arkadan taktı. Koşarken, hakemi düşürdü. Ben MHK Başkanı olsam her maç 5 maç ceza veririm. Quaresma’nın o maçtan sonra Türkiye’deki futbol hayatı bitti."

"Fatih Terim’li Galatasaray bu sene şampiyon olursa, yer yerinden oynar. Beşiktaş’ı, Fenerbahçe’yi, Trabzonspor’u sallar. Hamza Hamzaoğlu, 3 kupa birden aldı. Sanki o sezon yaşanmamış gibi… Milli Takım’ın, Fatih Terim zamanındaki sponsorlarına bak, bir de şimdikilere bakın. Fatih Terim bir markadır. En az yıllık 15-20 milyon Euro fark eder. Ancak Fatih Terim’in futbolu, geçen yüzyılda kaldı. Bu yüzyılın futboluna en yakın oynayan takım Beşiktaş. Golün geleceğini anlıyorsun. Ancak bu futbolu büyük takımlara karşı oynayamıyor."

"Fenerbahçe; 3-5 yılda Barcelona veya Real Madrid olamaz ama Atletico Madrid olabilir. Ancak Aykut Kocaman ile olabilir. Valbuena, Fenerbahçe’de ilk 11’de oynatabileceğin adam değil. Kısa mesafede çok adam geçiyor. 35-40’tan sonra oyundan düşüyor. 60-70’te aldığın zaman daha fazla iş yapıyor. Yorulmuş bir defansa karşı Valbuena tercih edilmeli."

"Fenerbahçe’de para yok. Hocanın istediği oyuncuları alamıyor. Bu takım zor şampiyon olur. Bu takımın hakkı, en fazla 38 puan. Bu takımın başkandan kaynaklanan 20 yılın bir laneti var. Bütün negatiflikler bu takımı buluyor. Aykut Kocaman da yalnız adam oldu. Eskiden yanında İsmail Kartal’ı vardı. Adamı general yaptılar, şimdi ‘gel subay ol’ diyorlar. O da kabul etmiyor. Fenerbahçe’nin, Vardar’a elenmesi bir hoca hatasıdır. Ancak fikir alabileceği birisi yok."

"Şampiyonluk yolundaki favorim, Beşiktaş’tır. Galatasaray ve Başakşehir ile arasında 3 puan var. Beşiktaş için bu puan önemli değil. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde olmasa şu an fark atıyordu. Çok farklı bir kadrosu var."

"Aziz Yıldırım’ı eleştiriyor oluyoruz ama yapacak bir şey yok. Aykut Kocaman’ın görevi bırakmasıyla bir burulma oldu. Sonra Ersun Yanal’ı gönderdikten sonra kimi getirsek şampiyon oluruz düşüncesi bu duruma getirdi. İsmail Kartal gelip şampiyon yapsa da heyecan yaratmaz. 20 yıl başkanlık yapmak ayıp bir şey. Ne bekliyorsun, ne istiyorsun bu camiadan? Seçildiği gün Fenerbahçe’nin iflası olur ki seçilemeyecek! Gelinen nokta fiyasko. Maddi olarak da başarısız oldu, kulüp borç batağına girdi. Fenerbahçe’nin bir an önce Aziz Yıldırım’dan kurtulması lazım. Aziz Yıldırım, bana göre aday olmayacak. Bu iş bitti. Aziz Yıldırım'ın daha önce rakibi yoktu. Ceketini yolladı, kazandı."

"Ali Koç, bu ülkenin en önemli figürlerinden birisi. Yeni bir sayfa açılması lazım. Bir nefret var artık. Kendi taraftarı, başkanından nefret ediyor. Kimseyle iyi geçinmedi ki! Fenerbahçe, FETÖ'yü görüp imha eden ilk sivil toplum örgütüdür. TSK’yı elegeçirdikler, Fenerbahçe’yi ele geçiremediler. FETÖ’yü yenmiş bu başkan, takımının deplasmandaki maçlarını izleyemiyor. Aziz Yıldırım ile birlikte Fenerbahçe 5 yıl şampiyon olacaksa olmasın, toplumsan barışı zedeliyor."

"Bu kulüpler, 5 yıl içerisinde ya Çinlilere ya Katarlılara satılacak. Bu kulübü sattırmayız diyorlar. Öyle bir şey yok. Bugün Fenerbahçe, Türkiye’de en çok vergi ödeyen kulüptü. Şimdi çıkıp biz ödüyoruz diye demiyor, niye desin? Gençlerbirliği’nin borcu yok, neden şampiyon olamıyor? Çünkü haksız rekabet var. Başakşehir için de belediye her şeye sponsor diyorlar. Böyle adalet olur mu ya? Londra’da belediye başkanının oğlunun takımı var mı?"

"7.5 milyar TL kulüplerin borcu varmış. Bu kadar borç varken, Aziz Yıldırım’ın şekeri çıkacak gidip sakat olan Robin van Persie’yi alacaksın. Sonra Mehmet Topuz’u alacaksın. Rakibinin elinden kapmak için oynamayan Lens’i alacaksın. Madende çalışan işçiye yazık değil mi? Bu takımlar senede 300 milyon TL faiz ödüyor. Glasgow Rangers, düştü geri geldi. Bu kulüpler de gerekiyorsa düşecek geri çıkacak. Fenerbahçe’nin en büyük avantajı üye sayısının fazla olmasıdır. Üye olmak çok zordu, Aziz Yıldırım bunları değiştirdi ve sorunlu gruplardan kurtuldu. Aziz Yıldırım, bu kulübe çok büyük hizmetler etti, O’nun gibi hizmet edecek birisi de gelemez. Aziz Yıldırım, bu üye sınırını açmasa Ali Koç da başkan olamazdı."

Senin için hazırladığımız haberler