Rakamlarla şampiyon Fenerbahçe!

20.06.2017 - 21:10 | Son Güncellenme: 20.06.2017 - 21:10

Rakamlarla şampiyon Fenerbahçe!

Maç kaybetmeden tamamladığı BSL Play-Off'un ardından üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe, istatistiki verilere göre de basketbol tarihinin en başarılı sezonlarından birini geride bıraktı.

Basketbol Süper Ligi'nde son 10 yılda 6'ıncı kez ipi göğüsleyen Fenerbahçe, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Turkish Airlines Euroleague Kupası'yla tamamladığı efsanevi sezonda ulaşılması güç istatistiklere imza attı. Baş Antrenör Zeljko Obradovic yönetiminde kusursuz bir Play-Off serisi oynayan Kanarya, bu sezon Basketbol Süper Ligi ve THY Avrupa Ligi'nde çıktığı 75 resmi maçta 61 galibiyet alarak %82 gibi bir kazanma oranına ulaşırken, çıktığı son 22 resmi maçta da 22 galibiyet alarak izleyenlere adeta parmak ısırttı.

İşte Fenerbahçe'nin unutulmaz sezonundan unutulmaz rakamlar:  

Fenerbahçe, Basketbol Süper Ligi'nde son iç saha yenilgisini  26 Ekim 2015'te Torku Konyaspor karşısında aldı. Kanarya'nın bileği, Ataşehir'de o günden bu yana oynanan 39 lig maçında da bükülmedi.

Fenerbahçe, sezon boyunca Basketbol Süper Ligi'nde ve Turkish Airlines Euroleague'de çıktığı 75 maçın 61'ini kazanarak %82 gibi erişilmesi güç bir galibiyet yüzdesine ulaştı. Ligde %59.8 iki sayı, %40 üçlük ve %77 serbest atış ortalamalarına ulaşan Kanarya, Turkish Airlines Euroleague'le birlikte gelen karma istatistikte ise %55 iki sayı, %41 üçlük ve %76 serbest atış oranlarına ulaşarak olağanüstü bir hücum performansı ortaya koydu. 

Fenerbahçe, Play-Off'u namağlup tamamlayan yegane ekiplerden biri olarak da tarihe geçti. En son 10 sezon önce, 2006-2007 sezonunda final serisinde Efes Pilsen'i 4-0'la geçen Fenerbahçe, Ömer Onan, İbrahim Kutluay, Mirsad Türkcan, Willie Solomon, Damir Mrsic gibi isimlerin forma giydiği o kadroyla Play-Off'un ilk iki turunda birer maç kaybederek ipi göğüslemişti. BSL'nin son 25 sezonunda Play-Off'ta maç kaybetmeden şampiyonluk başarısını Efes Pilsen üç kez (1992-1993, 1995-1996 ve 1996-1997) gösterirken, Ülkerspor da 2005-2006 sezonunda gelen şampiyonlukta yalnızca bir Play-Off maçı kaybetmişti. 

BSL tarihinde daha önce beş kez bir takım, diğer finalisti Final Serisi'nde yenilgisiz olarak devirmeyi başarabilmişti. 

Fenerbahçe'nin 'süpürerek' kazandığı tek Play-Off serisi, BSL değil. Sarı-Lacivertliler, THY Avrupa Ligi Play-Off serisinde de Panathinaikos Superfoods'u, saha avantajının rakibinde olmasına karşın 3-0'la kazanmış, Final-Four'da çıktığı iki maçı da farklı kazanarak Devler Ligi'nin Play-Off maratonunu da 5-0'lık dereceyle kapatmıştı. Bu açıdan bakıldığında Fenerbahçe'nin son 22 resmi maçta elde ettiği 22 galibiyet, ulaşılması güç bir istatistik olarak tarihe geçti.

Avrupa'nın en rekabetçi liginde art arda 30 galibiyet de ulaşılması güç bir diğer seri olarak kayıtlara geçti.

Art arda ikinci kez şampiyon olan Fenerbahçe, tarihinde üçüncü kez üst üste iki şampiyonluk kazanma başarısı gösterdi. Tarihinin 8'inci şampiyonluğunu kazanan Sarı-Lacivertliler, böylelikle BSL tarihinde en çok şampiyon olanlar sıralamasında Eczacıbaşı'nı yakaladı. Zirvede ise 13 şampiyonlukla Anadolu Efes yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler