NBA'de Play-off'a Miami Heat'in Yıldızı Jimmy Butler Damgasını Vuruyor

20.05.2023 - 15:19 | Son Güncellenme: 20.05.2023 - 15:48

NBA'de Miami Heat, Konferans finalinde Boston Celtics'e karşı 2-0 öne geçerek final kapısını araladı. Jimmy Butler performansı ile Heat'in bu performansında başrol oldu.

NBA'de Play-off'a Miami Heat'in Yıldızı Jimmy Butler Damgasını Vuruyor

AJANSSPOR-HABER

NBA'de Doğu Konferans'ı final serisinde Miami Heat sbaha karşı oynanan maçta Boston Celtics'i 111-105 mağlup ederek rakibinin evi TD Garden'daki ilk 2 maçı kazanmış oldu ve seriyi 2-0'a getirdi. Miami Heat'te maçı kahramanı play-off'ta görmeye sıkça alışık olduğumuz gibi Jimmy Butler oldu.

Grant Williams fitili ateşledi

Karşılaşmanın 4. çeyreğinde bitime 6.40 kala attığı 3'lük ile farkı 9'a çıkaran Celtics'li Grant Williams sonrasında Heat'ten Jimmy Butler ile bir gerilim yaşadı. Olayın hemen ardından Butler'ın aldığı basket faul ile fitili ateşlenen Heat, kalan sürede 24'e 9'luk bir seri yakalayarak maçı kazanmasını bildi.

İşte o anlar:

İlgini Çekebilir
Jimmy Butler alev aldı! Seri...
Habere Git

"Bana gaz verdi"

Maç sonunda olaya değinen Jimmy Butler "Ona saygı duyuyorum. Boston’ın yapmaya çalıştığı şeyin büyük bir parçası. Ancak konuşulacak en iyi kişinin ben olup olmadığını bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

8.'likten konferans finaline

Play-off'lara play-in'de aldıkları Chicago Bulls galibiyeti ile 8. sıradan giren Miami Heat normal sezonu lider tamamlayan Milwaukee Bucks ile eşleşti. Şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Bucks'ı 4-1 ile adeta ezip geçen Heat, yarı finalde de New York Knicks'i 4-2 ile geçerek Konferans Finali'ne yükseldi.

Play-off'ta başka oyunuyor

Son yıllarda NBA play-off'larında gösterdiği performansla rakiplerde tedirginlik oluşturan Jimmy Butler bu sezon da bu etapta vites arttırdı. Normal sezonda; 22.9 sayı, 5.9 ribaunt, 5.3 asist ve 1.8 top çalma ortalamaları ile oynadı. Butler'ın play-off'taki istatistikleri ise:

-31.1 sayı

-6.6 ribaunt

-5.6 asist

-2.2 top çalma

İlgini Çekebilir
Heat, Celtics karşısında farkı 2'ye çıkardı!
Habere Git

Tarih onlarda yana

NBA 'de 7 maçlık seri sistemine geçildiği günden bu yana 15 takım konferans finallerinde 2-0 öne geçti. Bu takımların hepsi daha sonrasında adını finallere yazdırmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler