Real Madrid, Arda Güler'e Rodrygo programını uygulayacak

29.09.2023 - 11:19 | Son Güncellenme: 29.09.2023 - 11:28

İspanyol AS Gazetesi'nin Real Madrid muhabiri Manu de Juan, ikinci kez sakatlanan milli yıldızımız Arda Güler ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte tüm detaylar

Real Madrid, Arda Güler'e Rodrygo programını uygulayacak

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'den rekor bedelle Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, yaşadığı sakatlıklar sebebiyle sevenlerini üzmeye devam ediyor. Yaz hazırlık kampında dizinden sakatlanan genç yetenek, ameliyat edilmiş ve yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalmıştı. Sakatlıktan kurtulduktan sonra geçtiğimiz günlerde yeniden sakatlanan Arda Güler için yeni bir gelişme yaşandı.

Arda Güler'e Rodrygo programı

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan İspanyol AS Gazetesi'nin Real Madrid muhabiri Manu de Juan, Arda Güler'e Rodrygo programının uygulayacağını açıkladı.

"Arda Güler'in fiziksel durumu, yetişkinin özelliklerine sahip değil"

İlk olarak Arda Güler'in fiziksel durumuna değinen Manu de Juan, ''Arda Güler, son sakatlığından dolayı 3 hafta ile 1 ay arasında bir süre sahalardan uzak kalacak. Ama burada bir avantaj var. Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara 2 haftayı kapsıyor. Dolayısıyla çok maç kaçırmamış olacak. Ekim sonu ya da Kasım başında ilk maçını oynayabilecek seviyeye geleceğini tahmin ediyorum. Real Madrid, Arda Güler'in sakatlıklarıyla ilgili araştırma yaptı. Oyuncunun fiziksel durumu şu anda çocukluk aşamasında, tam olarak bir yetişkinin fiziksel özelliklerine sahip değil." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye 'Yeni Arda Güler' çalımı
Habere Git

"Madrid, Rodrygo'ya uyguladığı programı uygulayacak"

Arda Güler'in Rodrygo ile karşılaştırıldığını dile getiren Manu de Juan, "Real Madrid'in onun güçlendirilmesi adına bir planı var. Madridli yetkililer onun durumunu Brezilyalı Rodrygo ile karşılaştırıyorlar. Rodrygo da Real Madrid'e geldiğinde çok zayıftı, çok kırılgandı. Bu onun güçlü stoper ve defans oyuncuları karşısında gerçekten çok zorlanmasına neden oldu. Çok güçlük yaşadı. Son 2 yıldır, kendisi için uygulanan program dahillinde çalıştı ve adım adım çok farklı bir oyuncu oldu. Şimdi dayanıklılığı yüksek, raiple mücadele etme gücü olan bir oyuncu oldu. Real Madrid, Arda Güler için de Rodrygo'ya uyguladığı programı uygulayacak.'' dedi. 

Ancelotti, Arda'nın saf bir futbol yeteneği olduğunu düşünüyor

Carlo Ancelotti'nin önceki gün sürpriz biçimde basın toplantısı düzenlediğini belirten Manu de Juan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Arda Güler ile ilgili övgü dolu sözler söyledi. Arda'nın doğuştan getirdiği özelliklerle saf bir yetenek olduğunu söyledi. Futbol yeteneğinin genetiğinde olduğunu düşünüyor. Ancelotti, Arda'nın Ekim sonunda ya da Kasım başında ilk maçını oynayabileceğini söylüyor. Aslında tüm Real Madridliler Arda'nın bu kadar yetenekli olması karşısında şaşırdı.''

Arda Güler, ilk ABD kampında sakatlanmıştı

Sezon başında Real Madrid'in Amerika Birleşik Devletleri'nde yaptığı kampta sakatlanan genç yıldız Arda Güler, tam 2 ay boyunca sahalardan uzak kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Real Madrid, ameliyat sonrası sakatlığını atlattıktan sonra takımla birlikte çalışmalara başlayan 18 yaşındaki Arda Güler'in yeniden sakatlandığını açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler